Ο απολογισμός του WWE για το 2016 - Μέρος 1ο

Το 2016 ήταν μία περίεργη χρονιά για το professional wrestling και ειδικότερα για το WWE, στο οποίο αντικρίσαμε πολλές εκπλήξεις, τόσο εντός όσο και εκτός ρινγκ, παρακολουθήσαμε τρομερούς αγώνες, ντεμπούτα που περιμέναμε να γίνουν εδώ και πολλά χρόνια αλλά και επιστροφές που δύσκολα κανείς μπορούσε να προβλέψει. Είναι όμως θετικός ο απολογισμός του WWE για αυτή τη χρονιά;

Σε αυτή τη χρονιά συνέβησαν γεγονότα που αν τα υποθέταμε σε συζητήσεις πριν από δύο χρόνια, οι περισσότεροι θα μας έβγαζαν τρελούς. Για παράδειγμα, το να δούμε τον AJ Styles στο WWE, πόσω μάλλον να στεφθεί και WWE Champion, ήταν κάτι που φάνταζε αδύνατο. Και όμως συνέβη.

Ας δούμε όμως όλα τα σημαντικότερα γεγονότα που έλαβαν μέρος στο WWE τη φετινή χρονιά, και ας αναλύσουμε την επιρροή που είχαν στην εταιρεία, θετική ή αρνητική.


  1.  Ντεμπούτο AJ Styles – Royal Rumble 2016
Παρά το γεγονός ότι κυκλοφορούσαν φήμες στο διαδίκτυο πως ο AJ Styles θα πραγματοποιούσε το ντεμπούτο του στο WWE, η αντίδραση του κόσμου όταν ο Styles ήταν ο τρίτος εισελθών στο φετινό Royal Rumble Match ήταν εκκωφαντική. Και πως να μην ήταν, όταν ο AJ Styles, που δημιούργησε το όνομά του κυρίως στο ΤΝΑ (ασφαλώς όχι μόνο εκεί, απλώς εκεί έγινε γνωστότερος στο ευρύτερο κοινό), ο επονομαζόμενος ”Mr. TNA”, πάτησε το πόδι του σε ρινγκ του WWE για πρώτη φορά στην τρομερή καριέρα του. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Σύντομα βρέθηκε να αγωνίζεται για το WWE Championship εναντίον του Roman Reigns, αφού πρώτα «συστήθηκε» στο κοινό του WWE με την πολύ καλή κόντρα του με τον Chris Jericho. Στη συνέχεια, ακολούθησε η κόντρα που όλοι περιμέναμε να δούμε κάποτε. AJ Styles vs John Cena. Ένα από τα λίγα πραγματικά dream matches που είχαν απομείνει. Η πρώτη τους αναμέτρηση στο Money In The Bank 2016 μας έδωσε μία γεύση από το τι μπορούν να κάνουν αυτοί οι δύο στο ρινγκ. Και ο αγώνας τους στο SummerSlam 2016 ήταν απίστευτος. Υποψήφιος για αγώνας της χρονιάς. Ο AJ Styles κατάφερε να κατακτήσει και το WWE Championship τον Σεπτέμβριο στο Backlash από τον Dean Ambrose, σε έναν επίσης εξαιρετικό αγώνα, και μέχρι τώρα συνεχίζει να είναι κάτοχος της ζώνης.

Απολογισμός: Αυτή η χρονιά που έκανε ο AJ Styles στο ντεμπούτο του ήταν ίσως η καλύτερη που έχει κάνει κάποιος wrestler στο WWE στην πρώτη χρονιά του, και η κίνηση του WWE να τον υπογράψει στην αρχή της χρονιάς αποδείχτηκε ολόσωστη, καθώς ο AJ Styles δίνει έναν σημαντικό λόγο για να παρακολουθούμε κάθε επεισόδιο του SmackDown Live, με τις ικανότητές του στο ρινγκ και την γενικότερη παρουσία του να δίνουν άλλη αύρα στο μπλε show.

    2. Επιστροφή Shane McMahon στο WWERaw, 22 Φεβρουαρίου 2016
Μια επιστροφή που φαινόταν απίθανη, συνέβη μέσα στο 2016, και συγκεκριμένα στο επεισόδιο του Raw στις 22 Φεβρουαρίου. Την ώρα που η Stephanie McMahon ήταν έτοιμη να βγάλει λόγο για την παραλαβή του βραβείου Legacy of Excellence, ακούγεται η μουσική του Shane McMahon. Αναμενόμενο ήταν το στάδιο να «εκραγεί», με αποτέλεσμα να έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο, pop της χρονιάς. Ο Shane έκανε άμεσα τις προθέσεις του γνωστές στον πατέρα του, Vince McMahon, λέγοντάς του ότι ήθελε τον έλεγχο του Raw. Ο Vince, θέλοντας να του βάλει δύσκολα, τον έθεσε αντιμέτωπο με τον Undertaker στην WrestleMania 32, σε ένα Hell In A Cell ματς, όπου αν νικούσε θα έπαιρνε αυτό που ήθελε. Μπορεί ο Shane να μην τα κατάφερε απέναντι στον Phenom, όμως το άλμα του από την κορυφή του κελιού άφησε αυτούς στο AT&T Stadium άφωνους, όπως και αυτούς που παρακολουθούσαν από τα σπίτια τους. Τελικά, στο Raw μετά την WrestleMania, ο Vince του έδωσε τον έλεγχο του Raw για μια ημέρα παρά την ήττα του στην WrestleMania. Συνέπεια αυτού ήταν να δημιουργηθεί ένταση με την αδερφή του, Stephanie McMahon. Η κόντρα μεταξύ των δύο αδερφιών κορυφώθηκε με την απόφαση του WWE να κάνει ξανά το brand extension. Τελικά, η Stephanie πήρε τον έλεγχο του Raw, και ο Shane τον έλεγχο του SmackDown Live.


Απολογισμός: Ο Shane, μαζί με τον GM του SmackDown Live, Daniel Bryan, κάνουν τρομερή δουλειά στο μπλε σόου, έχουν τον ρόλο των babyface authority figures, κάτι που τους κάνει να ξεχωρίζουν από τους ομόλογούς τους στο Raw και κάτι που κάνει ευκολότερο στον κόσμο να ταυτιστεί μαζί τους. Ο Shane έδωσε μία ανανέωση που χρειαζόταν στο προϊόν του WWE, και βοηθά σημαντικά στην σταθερή αύξηση της δημοφιλίας του SmackDown Live.

     3. Απόσυρση Daniel BryanRaw, 8 Φεβρουαρίου 2016
Ο Daniel Bryan έχει υποστεί αμέτρητες διασείσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του, γεγονός που υποδεικνύει την αφοσίωση αυτού του απίστευτου ανθρώπου στο wrestling. Αποτέλεσμα όλων αυτών των τραυματισμών όμως ήταν η δημιουργία ενός νευρολογικού προβλήματος στον εγκέφαλο του. Έτσι λοιπόν, ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί τη φετινή χρονιά, δίνοντας τέλος σε μια καριέρα που θα ζήλευαν πολλοί και βοηθώντας στο να ανοίξουν οι δρόμοι για περισσότερα ταλέντα από τα διάφορα indy promotions ώστε να κάνουν το κάτι παραπάνω στο WWE. Στις 22 Φεβρουαρίου απηύθυνε τον αποχαιρετηστήριο λόγο του στο WWE Universe, εμφανώς επηρεασμένος ψυχολογικά, σε ένα γεγονός που όλοι θα θέλαμε να είχε αποφευχθεί εάν ήταν δυνατό κάτι τέτοιο.

Απολογισμός: Παρά τη δυσάρεστη φύση του γεγονότος και τα πολλά dream matches που μας στέρησε η απόσυρση του Daniel Bryan από την ενεργό δράση, η απόφασή του είναι εντελώς δικαιολογημένη και οποιοσδήποτε πραγματικός οπαδός του πρέπει να την επικροτεί, διότι είναι η καλύτερη για την υγεία του.

    4.  Η επιστροφή του Seth Rollins μετά τον τραυματισμό του – Extreme Rules 2016
O Seth Rollins υπέστη έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό κατά τη διάρκεια ενός αγώνα του εναντίον του Kane σε ένα house show στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, στις 4 Νοεμβρίου του 2015. Ενώ προσπάθησε να εκτελέσει ένα sunset flip powerbomb, μια κίνηση που έχει κάνει άπειρες φορές, στην προσγείωσή του στο ρινγκ δημιουργήθηκε σημαντική βλάβη στο γόνατό του, καθώς υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού, ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου και ρήξη μηνίσκου. Το WWE του πήρε τη ζώνη και ο ίδιος έπρεπε να περάσει ένα μεγάλο διάστημα εκτός των ρινγκ αναρρώνοντας από τον τραυματισμό του. Οι μήνες περνούσαν μέσα στο 2016, και όλοι αναρωτιόμασταν για το πότε θα πραγματοποιούσε την επιστροφή του ο Architect. Στις 22 Μαΐου του 2016, στο main event του Extreme Rules, ο Roman Reigns επιβλήθηκε του AJ Styles και διατήρησε το WWE Championship. Καθώς πανηγύριζε, ξαφνικά η κάμερα γύρισε στον Seth Rollins, ο οποίος, μέσα σε επιδοκιμασίες από το κοινό, εκτέλεσε ένα pedigree στον Reigns, επιστρέφοντας πιο δυνατός από ποτέ και κάνοντας σαφείς τις προθέσεις του ότι θα κυνηγούσε το WWE Championship, κάτι που κατάφερε να κάνει στο Money In The Bank, έστω και αν έχασε τον τίτλο του από τον Dean Ambrose την ίδια βραδιά λόγω του cash-in που του έκανε ο Lunatic Fringe.

Απολογισμός: Η επιστροφή του Seth Rollins στο WWE έπειτα από ένα πολύ μεγάλο διάστημα απουσίας ήταν εξαιρετικά καλοδεχούμενη και έδωσε νέο ενδιαφέρον στo main event scene του WWE. Όμως, η επιστροφή του ως heel ήταν κάτι που πολλοί έκριναν με αρνητικό τρόπο, καθώς θεωρούσαν πως το WWE έχασε μια μεγάλη ευκαιρία κάνοντας κάτι τέτοιο. Μέσα στους επόμενους μήνες συμμετείχε σε πολλούς αγώνες τόσο για το WWE Championship όσο και για το WWE Universal Championship, ηττήθηκε σε όλους χάνοντας έτσι μερική από την αξιοπιστία του με αποτέλεσμα να μείνει στάσιμος. Επομένως, θεωρώ πως ενώ η επιστροφή του ήταν κάτι που επηρέασε θετικά το WWE, ο Seth Rollins θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί πολύ καλύτερα.

Αυτό ήταν λοιπόν το πρώτο μέρος του απολογισμού των γεγονότων που συνέβησαν στο WWE για το 2016. Αύριο θα υπάρξει το δεύτερο μέρος. Συμφωνείτε μαζί μου; Γράψτε την άποψή σας στα σχόλια!

SHARE
    Σχόλια για το άρθρο
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου