Ο απολογισμός του WWE για το 2016 - Μέρος 2ο

Στο δεύτερο μέρος του απολογισμού του WWE για το 2016, συνεχίζουμε την ανάλυση όλων των σημαντικότερων γεγονότων που συνέβησαν αυτή τη χρονιά και αναλύουμε την επίδραση που είχαν στην εταιρεία, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο μέρος εδώ.

Από την WrestleMania 32 μέχρι και την επιστροφή του θρυλικού Goldberg, πολλά αξιοσημείωτα διαδραματίστηκαν στα εβδομαδιαία shows του WWE αλλά και στα PPVs που πραγματοποίησε το κορυφαίο pro wrestling promotion.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά τα σημαντικά γεγονότα και ας αναλύσουμε την επίδραση που είχαν στο WWE τη φετινή χρονιά.

5. WrestleMania 32 – 3 Απριλίου 2016
Το WWE, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποίησε την τριακοστή δεύτερη WrestleMania στο AT&T Stadium στο Ντάλας του Τέξας. Η κάρτα αγώνων περιείχε δώδεκα αγώνες, με αυτούς που ξεχώριζαν στα μάτια των απανταχού wrestling fans να είναι το Hell In A Cell Match μεταξύ των Shane McMahon και Undertaker, το No Holds Barred Street Fight μεταξύ των Dean Ambrose και Brock Lesnar, το Womens Triple Threat για το WWE Womens Championship μεταξύ των Sasha Banks, Becky Lynch και Charlotte, το Ladder Match για το Intercontinental Championship αλλά και το main event, στο οποίο ο Roman Reigns επιβλήθηκε του Triple H και στέφθηκε ο νέος WWE Champion. Το show έσπασε το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη προσέλευση στην ιστορία του WWE, καθώς 101.763 φίλοι του wrestling βρέθηκαν στο AT&T Stadium και το παρακολούθησαν, φέρνοντας έσοδα της τάξης των 17.3 εκατομμυρίων δολαρίων στο WWE μόνο από τα εισιτήρια που κόπηκαν για το show.

Απολογισμός: Η WrestleMania 32, κρίθηκε από πολλούς, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, ως ένα μέτριο προς κακό PPV, και αυτό διότι οι αποφάσεις και το booking του show δεν ήταν αντάξια ενός PPV του βεληνεκούς της WrestleMania. Κανείς δεν μπορεί να επικρίνει τους οπαδούς που γιούχαραν αισθητά τον Roman Reigns στο κλείσιμο του show, καθώς κανείς δεν θέλει να βλέπει πλέον το προϊόν του WWE να κυριαρχείται από μόνο έναν superstar, και όλες οι κινήσεις της εταιρείας να στηρίζονται γύρω από αυτόν. Αν και το show «χτυπήθηκε» από τεράστιες απουσίες, όπως αυτές του Seth Rollins και του John Cena, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία στους ιθύνοντες του WWE για την ποιότητα του event. Μπορεί, αν λάβουμε υπόψη τον οικονομικό παράγοντα το show να κρίνεται απόλυτη επιτυχία, αλλά αν εξετάσουμε το πόσο ευχαρίστησε τους wrestling fans, δηλαδή αυτό που έπρεπε να κάνει, τότε μπορώ να πω με μεγάλη βεβαιότητα ότι το show κινήθηκε στη μετριότητα και δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας. 

6. Η ανακοίνωση της επιστροφής του Brand Extension – 25 Μαΐου 2016
Το πρώτο Brand Extension που ήταν σε εφαρμογή από το 2002 έληξε στις 29 Αυγούστου του 2011. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το χάσμα που είχε το Raw από το SmackDown να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, και το μπλε show να υποβιβαστεί σε ένα show στο οποίο τα storylines από το Raw να μην εξελίσσονται σχεδόν καθόλου σε αυτό και απλά να πραγματοποιούνται rematches από το κόκκινο show. Ως συνέπεια όμως, τα νούμερα τηλεθέασης του SmackDown βρέθηκαν στο ναδίρ και μέσα στο 2016 έπεσαν για πρώτη φορά κάτω από τους 2 εκατομμύρια τηλεθεατές. Το USA Network εξέφρασε τα παράπονά του στο WWE, το οποίο αποφάσισε να επαναφέρει το Brand Extension για δώσει ζωή στο SmackDown και παράλληλα να ανανεώσει το σχετικά στάσιμο προϊόν του. Έτσι λοιπόν, η Stephanie McMahon και ο Mick Foley ορίστηκαν Raw Commissioner και Raw General Manager αντίστοιχα, ενώ ο Shane McMahon και ο Daniel Bryan ορίστηκαν ως SmackDown Live Commissioner και SmackDown Live General Manager αντίστοιχα, στο SmackDown το οποίο πλέον θα μεταδιδόταν και αυτό ζωντανά για πρώτη φορά τις Τρίτες.

Απολογισμός: Εξαιρετική κίνηση από το WWE. Με τόσα ταλέντα που έχει υπογράψει από τα διάφορα indy promotions αλλά και αυτά που έχει ήδη σε συμβόλαιο, ήταν εξαιρετικά δύσκολο για αυτά να λάμψουν και να πάρουν τις ευκαιρίες που τους αξίζουν με την κατάσταση που επικρατούσε πριν το Brand Extension. Μπορεί μερικοί να θεωρούν ότι το ρόστερ του WWE δεν είχε μεγάλο βάθος και ότι ήταν λανθασμένη αυτή η κίνηση, αλλά προσωπικά τη θεωρώ σωστότατη διότι πολύ απλά τα αποτελέσματά της φαίνονται στα νούμερα της τηλεθέασης του Raw αλλά κυρίως σε αυτά του SmackDown Live, τα οποία έχουν εκτοξευθεί και ανταγωνίζονται αυτά του Raw για πρώτη φορά στα χρονικά. Έχει αυξηθεί αρκετά το ενδιαφέρον για τα δύο εβδομαδιαία shows του WWE, έχει ανανεωθεί το προϊόν, παλαιστές που μέχρι πρότινος δεν λάμβαναν ευκαιρίες έχουν βρει πλέον τον ρόλο τους, και γενικότερα το Brand Extension έχει οδηγήσει στη βελτίωση του προϊόντος του WWE.

7. Η στέψη των Dean Ambrose και AJ Styles ως WWE Champions και των Finn Balor και Kevin Owens ως WWE Universal Champions – Στα Money In The Bank 2016, SummerSlam 2016, Backlash 2016 και Raw 29 Αυγούστου 2016
Ένα παράπονο των WWE fans είναι το ότι για πολλά χρόνια βλέπαμε συνεχώς τα ίδια πρόσωπα με τις κορυφαίες ζώνες της εταιρείας και ότι άλλα ταλέντα που άξιζαν να γίνουν πρωταθλητές δεν έπαιρναν τις ευκαιρίες που αντικειμενικά άξιζαν. Αυτό φαίνεται πως άλλαξε φέτος, καθώς 4 νέα πρόσωπα στέφθηκαν πρωταθλητές για πρώτη φορά στη καριέρα τους. Αυτά τα πρόσωπα είναι οι Dean Ambrose, Kevin Owens, Finn Balor και AJ Styles. Ο Dean Ambrose, έπειτα από ένα μακροχρόνιο κυνήγι του WWE Championship πέτυχε τον στόχο του στο Money In The Bank, όταν κέρδισε το πολυπόθητο βαλιτσάκι και έκανε cash-in την ίδια βραδιά στον νέο WWE Champion Seth Rollins για να γίνει WWE Champion για πρώτη φορά στη καριέρα του, με το κοινό να ξεσπά σε επιδοκιμασίες. Ο AJ Styles ήταν αυτός που εκθρόνισε τον Ambrose στο Backlash, ολοκληρώνοντας μια χρονιά όνειρο για τον ίδιο και μία από τις καλύτερες πρώτες χρονιές superstar στο WWE. O Finn Balor επικράτησε του Seth Rollins στο SummerSlam και έγινε ο πρώτος WWE Universal Champion, αν και ήταν άτυχος καθώς στο αγώνα αυτό υπέστη τραυματισμό ο οποίος τον κρατά εκτός δράσης για πολύ καιρό. Ο Kevin Owens, σε μία από τις καλύτερες στιγμές του Raw για το 2016, αν όχι στην καλύτερη, στέφθηκε νέος WWE Universal Champion με τη βοήθεια του Triple H, όταν ο Game εκτέλεσε pedigree στον Seth Rollins και ουσιαστικά του χάρισε τη νίκη.

Απολογισμός: Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο John Cena, το πρόσωπο της PG Era, έχει να κρατήσει το WWE Championship από το καλοκαίρι του 2014. Αυτή η τάση που δείχνει το WWE στο να προωθεί νέα πρόσωπα είναι ενθαρρυντική, και ανεξάρτητα από την αντίδραση που λαμβάνουν αυτοί οι superstars, είναι θετικό το ότι οι ιθύνοντες της εταιρείας είναι πρόθυμοι στο να δοκιμάσουν νέα πρόσωπα και να μην είναι τόσο κολλημένοι σε παλαιότερες αντιλήψεις τους. Μπορεί βέβαια τα title reigns των Kevin Owens και Dean Ambrose να θεωρούνται απογοητευτικά και συμφωνώ στο ότι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν καλύτερα, αλλά δε παύει να ισχύει το γεγονός ότι πήραν αυτό που τους αξίζει, έστω και λίγο αργά. Επομένως και κατά γενική ομολογία, η απόφαση του WWE να στέψει πρωταθλητές τους παραπάνω superstars είναι εντελώς καλοδεχούμενη και αποτελεί βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

8. Η επιστροφή του Goldberg στο WWE έπειτα από 12 χρόνια – Raw, 17 Οκτωβρίου 2016
Άλλο ένα γεγονός που αποδεικνύει το πόσο «τρελή» χρονιά ήταν το 2016 για το WWE. O θρυλικός Goldberg πάτησε το πόδι του σε ρινγκ του WWE για πρώτη φορά έπειτα από περίπου 12 χρόνια, για να απαντήσει στην πρόκληση του Brock Lesnar για να παλέψουν στο Survivor Series 2016. Ο ίδιος είχε δηλώσει παλαιότερα ότι θα ήταν εξαιρετικά απίθανο να δουλέψει ξανά για το WWE λόγω των συνθηκών στις οποίες αποχώρησε από το WWE πριν 12 χρόνια, και όμως συμφώνησε να συνεργαστεί με την εταιρεία του Connecticut για άλλη μια φορά στη καριέρα του. Και σα να μην έφτανε αυτό, διέλυσε κυριολεκτικά τον Brock Lesnar στο Survivor Series 2016, καθώς τον νίκησε έπειτα από μόλις 86 δευτερόλεπτα. Έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα συμμετέχει στο Royal Rumble Match του 2017 και θέλει να στεφθεί πρωταθλητής για μια τελευταία φορά στη καριέρα του.

Απολογισμός: Σαν στιγμή ήταν πραγματικά μοναδική, και αυτό διότι κανένας δεν θα μπορούσε να προβλέψει μία ενδεχόμενη επιστροφή του Goldberg στο WWE. Το γεγονός ότι αύξησε τα νούμερα του Raw κατά περίπου 400.000 τηλεθεατές δείχνει ότι ο Goldberg παραμένει ακόμα ένα ισχυρό draw για το WWE. Αυτό όμως με οδηγεί στον εξής προβληματισμό: Γιατί το WWE φέρνει και στηρίζεται σε part-timers για την αύξηση της τηλεθέασης του προϊόντος του, τη στιγμή που διαθέτει ρόστερ που έχει απαράμιλλες ικανότητες τόσο εντός όσο και εκτός των ρινγκ; Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο αν αναλογιστούμε το ότι το WWE παρά την ύπαρξη αυτού του παγκοσμίου βεληνεκούς ταλέντων που έχει δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει αστέρες τύπου Rock, John Cena και Steve Austin. Δεν έχω πρόβλημα με αυτές τις επιστροφές για την νοσταλγία που έχουν αλλά είμαι εντελώς αντίθετος στο να επισκιάζουν οι παλιοί τα νέα ταλέντα και να στερούν ευκαιρίες από αυτά να λάμψουν.

Αυτό ήταν λοιπόν και το δεύτερο μέρος του απολογισμού του WWE για το 2016. Μείνετε συντονισμένοι για το τρίτο και πιθανότατα τελευταίο μέρος. Συμφωνείτε μαζί μου; Γράψτε στα σχόλια!
SHARE
    Σχόλια για το άρθρο
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου