Talking Indy 4: Τα δέκα καλύτερα matches εκτός WWE για το 2016

Μιας και αυτό το Talking Indy είναι το τελευταίο της χρονιάς, αποφάσισα να βρω τους δέκα αγαπημένους μου αγώνες εκτός WWE για φέτος με αποτέλεσμα να τους δείτε και εσείς. Δέκα πολύ ωραίες αναμετρήσεις τις οποίες πρέπει να παρακολουθήσετε. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

10. Kenny Omega vs Hiroshi Tanahashi  The New Beggining in Niigata 

Με αυτόν τον αγώνα ουσιαστικά άρχισε η ανοδική πορεία του Kenny Omega ως heavyweight και απέδειξε πως μπορεί να αντέξει στην κατηγορία με το παραπάνω. Οι δυο τους έδωσαν έναν τρομερό αγώνα με storytelling και breathtaking moments στο οποίο διακυβευόταν το IWGP Intercontinental Championship. Το πρώτο main event σε event του NJPW για τον The Cleaner και απέδειξε πως το άξιζε με το παραπάνω.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ: 8.5/10  Link: Kenny Omega vs Hiroshi Tanahashi


9. Marty Scurll vs Will Ospreay Revolution Pro Wrestling TV 

Το Αγγλικό Wrestling έχει τις ιδιαιτερότητές του. Ειδικά όταν οι δύο παλαιστές που έρχονται αντιμέτωποι τυχαίνει να έχουν άριστη χημεία. Οι Will Ospreay και Marty Scurll με τον αγώνα αυτόν ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στην αντιπαλότητα τους και ένα νέο κεφάλαιο στο Βρετανικό Pro Wrestling. Ένας must-see αγώνας με πολύ γρήγορο ρυθμό και φοβερά reversals.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ: 8.5/10  Link: Marty Scurll vs Will Ospreay


8. Chris Hero vs Marty Scurll Progress Wrestling Chapter 31

Μια αντιπαλότητα βγαλμένη από ταινία. The Hero vs The Villain. Μόνο που το ακούς σε κάνει να θέλεις να το παρακολουθήσεις. Ειδικά όταν στο ring έχεις έναν από τους καλύτερους strikers και πιο over wrestlers στον κόσμο, Chris Hero και έναν από τους καλύτερους technicians και τον καλύτερο Βρετανό heel, Marty Scurll. O συγκεκριμένος αγώνας χαρακτηρίζεται από τους καλύτερους στην ιστορία του Progress Wrestling. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ: 8.5/10  Link: Chris Hero vs Marty Scurll


7. Will Ospreay, Ricochet and Matt Sydal vs The Young Bucks and Adam Cole  PWG BOLA Night 2

Ένα match όπου βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια στο star rating του Dave Meltzer είναι σχετικά χαμηλά στην λίστα για τον βαθμό που πήρε ωστόσο δεν απογοήτευσε καθόλου. Πάμπολλα spots, funny moments και breathtaking highflying moves που δείχνουν περί τίνος πρόκειται το PWG. Αν θέλετε να περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας, να κάτι που θα σας βοηθήσει. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ: 8.5/10  Link: The Young Bucks and Adam Cole vs Ricochet, Ospreay and Sydal

6. Jay Lethal vs Adam Cole  Death Before Dishonor 


O Jay Lethal είχε κάνει ένα ιστορικό reign με το Ring Of Honor World Championship το οποίο είχε διάρκεια μεγαλύτερη από έναν χρόνο. Σταμάτησε ωστόσο στο Death Before Dishonor από τον Adam Cole ο οποίος έγινε ο τρίτος wrestler στην ιστορία του Ring Of Honor που κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο πάνω από μία φορά (οι Austin Auries και Jay Briscoe οι άλλοι δύο). Ο αγώνας ήταν πολύ ωραίος με storytelling και το καλύτερο απ' όλα το τέλος που ήταν απρόσμενο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ: 9/10  Link: Jay Lethal vs Adam Cole


5. AJ Styles vs Shinsuke Nakamura Wrestle Kingdom 10

Οι AJ Styles και Shinsuke Nakamura δεν έδωσαν πολλούς αγώνες για το NJPW φέτος λόγω της αποχώρησης τους στις αρχές της χρονιάς και τον ερχομό τους στο WWE. Από αυτούς τους λίγους ξεχωρίζει το match που είχαν μεταξύ τους στο Wrestle Kingdom 10. Ο Nakamura είχε ανεβάσει το Intercontinental Title τόσο ψηλά που παρά την λίγων χρόνων ιστορία του τίτλου κατάφερε να φτάσει το IWGP Heavyweight Championship. Ένας λόγος που κατάφερε να κατορθώσει κάτι τέτοιο ο King Of Strong Style ήταν ο αγώνας του με τον Phenomenal One. Ο καλύτερος τρόπος για να αποχωρήσουν οι δύο παλαιστές από το Ιαπωνέζικο promotion και να τους θυμούνται οι fans.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ: 9/10  Link: AJ Styles vs Shinsuke Nakamura


4. Kenny Omega vs Michael Elgin Dominion 6.19

Ένα από τα καλύτερα Ladder Matches των τελευταίων χρόνων χωρίς αμφιβολία. Οι Kenny Omega και Michael Elgin κατάφεραν να δώσουν αγώνα καλύτερο του main event της βραδιάς που ήταν για τον IWGP Heavyweight τίτλο. Την εξαιρετική δουλειά του Nakamura με το Intercontinental Title διαδέχθηκε ο Cleaner και αυτός ο αγώνας ήταν ο καλύτερος του με το IC. Την νίκη πήρε ο Big Mike και κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον ομώνυμο τίτλο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ: 9.5/10  Link: Kenny Omega vs Michael Elgin


3. The Addiction vs The Young Bucks vs The Motor City Machine Guns Ladder War VI   All Star Extravaganza 2016

Το Ring Of Honor μας θύμισε πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει ένας αγώνας με το Ladder War stipulation και πόσο θέαμα μπορεί να προσφέρει αντίστοιχα. Η Addiction για να εδραιωθεί στην κορυφή των Tag Teams του Ring Of Honor έπρεπε να κερδίσει την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Αν και δεν τα κατάφερε πήρε τον σεβασμό των fans δίνοντας ότι είχαν και δεν είχαν για την πολυπόθητη νίκη. Οι Young Bucks ήταν αυτοί που βγήκαν από το PPV με τους τίτλους που κρατάνε μέχρι σήμερα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ: 9.5/10  Link: Ladder War VI


2. Tetsuya Naito vs Kenny Omega G1 Climax 26

To match που έδωσε την πρόκριση για τον τελικού του μεγάλου τουρνουά στον Kenny Omega ήταν αυτό ενάντια στον Tetsuya Naito. Όλος ο αγώνας ήταν εξαιρετικός με τον Cleaner να παίρνει την νίκη έπειτα από το One Winged Angel.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ: 9.5/10  Link: Kenny Omega vs Tetsuya Naito


1. Hiroshi Tanahashi vs Kazuchica Okada Wrestle Kingdom 10

Ήταν ο τέλειος αγώνας. Οι Tanahashi και Okada έχουν δώσει επτά αγώνες όπου κανένας από αυτούς δεν έχει βαθμολογηθεί κάτω από 4.75. Ο αγώνας λοιπόν που έκλεισε την κόντρα τους έπρεπε να ήταν κάτι το διαφορετικό και το πέτυχαν. Το storytelling του match δεν το ξεπέρασε κανένας άλλος φέτος και την αγωνία που είχαμε για τον νικητή το ανέβασε στα μάτια των fans. Ο Okada εδραιώθηκε στην κορυφή με την μεγάλη νίκη που πήρε και ουσιαστικά διαδέχθηκε τον Hiroshi Tanahashi ως ο νέος Ace Of New Japan.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ: 10/10  Link: Hiroshi Tanahashi vs Kazuchica Okada


Συμφωνείτε με την λίστα; Αν έχετε να προσθέσετε κάτι μπορείτε κάτω στα σχόλια. Καλές γιορτές!


SHARE
    Σχόλια για το άρθρο
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου