Ο απολογισμός του WWE για το 2016 - Μέρος 3ο

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος του απολογισμού του WWE για το 2016, θα συνεχίσουμε την ανάλυση των σημαντικότερων γεγονότων που συνέβησαν στην εταιρεία τη φετινή χρονιά και θα δούμε την επιρροή τους σε αυτή τόσο στο άμεσο όσο και στο έμμεσο μέλλον. Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο μέρος του απολογισμού εδώ, και το δεύτερο μέρος εδώ.

Από γεγονότα που σίγουρα κανείς δεν περίμενε να συμβούν, όπως η αποβολή του Roman Reigns λόγω της παραβίασης που έκανε στο Wellness Policy του WWE, μέχρι και την τεράστια άνοδο των γυναικών και του Womens Wrestling, το 2016 μας είχε να μας επιφυλάξει πολλά.

Ας δούμε όμως όλα τα σημαντικότερα γεγονότα που έλαβαν μέρος τη τωρινή χρονιά στο κορυφαίο pro wrestling promotion και ας τα αναλύσουμε.

9. O Roman Reigns παραβιάζει το Wellness Policy του WWE – 21 Ιουνίου 2016
Μπορεί η χρονιά να μη ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Roman Reigns, καθώς έχασε το WWE Championship από τον Triple H στο Royal Rumble, αλλά η συνέχεια ήταν εξαιρετική για αυτόν, αφού έγινε ο πρώτος διεκδικητής του τίτλου στο Fastlane 2016 επικρατώντας των Dean Ambrose και Brock Lesnar σε ένα Triple Threat Match, και στο main event της μεγαλύτερης WrestleMania όλων των εποχών κατάφερε να κατακτήσει το WWE Championship από τον Triple H, έστω και αν στο κλείσιμο του show εισέπραξε τις αποδοκιμασίες του κοινού που βρέθηκε στο AT&T Stadium στο Dallas του Texas. Έπειτα, διατήρησε τη ζώνη του στα Payback και Extreme Rules PPVs εναντίον του AJ Styles, αλλά τελικά έχασε το WWE Championship από τον Seth Rollins, που είχε πρόσφατα πραγματοποιήσει την επιστροφή του, στο Money In The Bank 2016. Μέσα στις επόμενες μέρες το WWE ανακοίνωσε μέσω της σελίδας του πως ο Roman Reigns παραβίασε το Wellness Policy για πρώτη φορά στη καριέρα του και έτσι αποβλήθηκε για 30 μέρες από την εταιρεία.

Απολογισμός: Παρά το ότι ο Roman Reigns λίγες ώρες μετά τη συγκεκριμένη ανακοίνωση απολογήθηκε δημοσίως μέσω ενός tweet που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, θεωρώ πως η παραβίαση που έκανε ήταν κάτι που υποδεικνύει ανωριμότητα από τον ίδιο, και αυτό διότι το WWE για σχεδόν δύο χρόνια τον προωθούσε με τον καλύτερο τρόπο και αυτός απογοήτευσε τους ιθύνοντες και έφερε αρνητική δημοσιότητα στην εταιρεία. Βέβαια, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, η τιμωρία του ήταν να χάσει τη ζώνη του από τον Seth Rollins στο Money In The Bank και να δεχθεί αυτός το pin στο Triple Threat μεταξύ των πρώην μελών της Shield στο Battleground. Μπορεί να έπεσε λίγο στη κάρτα, αλλά κέρδισε το United States Championship από τον Rusev και βρέθηκε να αγωνίζεται για το WWE Universal Championship στο Roadblock: End of the Line εναντίον του Kevin Owens. Αυτά φανερώνουν πως τα ανώτερα στελέχη του WWE είναι πρόθυμα να συνεχίσουν την προώθηση του Roman Reigns με κάθε κόστος, και πραγματικά δε ξέρω το που θα οδηγήσει κάτι τέτοιο. 

10. Η μεγάλη άνοδος του Womens Wrestling στο 2016
Η αύξηση της δημοτικότητας που έχει η γυναικεία πάλη ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο και αποκορυφώθηκε τη φετινή χρονιά με πρωταγωνίστριες τις Charlotte Flair και Sasha Banks, όταν αυτές συμμετείχαν για πρώτη φορά στην ιστορία του WWE σε γυναικείο αγώνα Hell In A Cell, στο main event του Hell In A Cell 2016. Στη WrestleMania 32 το Womens Triple Threat μεταξύ Charlotte Flair, Sasha Banks και Becky Lynch ήταν κατά πολλούς ο καλύτερος αγώνας της βραδιάς. Οι Charlotte Flair και Sasha Banks μάλιστα έκλεψαν την παράσταση σε πολλά επεισόδια του Raw και σε αγώνες τους σε PPVs που πραγματοποίησε το WWE στο 2016.

Απολογισμός: Καιρός ήταν να δοθεί επιτέλους σημασία στις γυναίκες και να μην υποβαθμίζονται σε αγώνες τύπου Bra and Panties και σε Bikini Contests. Άλλωστε όπως έχουν αποδείξει με τους αγώνες τους για πολλοστή φορά είναι ικανότατες παλαίστριες και τρομερές αθλήτριες. Στην WrestleMania 32 το Womens Triple Threat ήταν κατά πολλούς ο καλύτερος αγώνας της βραδιάς και αυτό αποδεικνύει το πόσο μακριά έχει φτάσει το Womens Wrestling. Πλέον οι γυναίκες έχουν αποκτήσει σοβαρά storylines που εξελίσσονται στα εβδομαδιαία επεισόδια του Raw και του SmackDown Live, και αυτό είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ίσως να έχει κουράσει βέβαια η εμμονή του WWE να τονίζει το ότι η γυναίκες γράφουν ιστορία, αλλά και αυτό χρειάζεται μερικώς, καθώς για να τις πάρει σοβαρά ο κόσμος και να αποκτήσουν αξιοπιστία πρέπει να τις χειρίζεται σοβαρά η εταιρεία τους, και αυτό κάνει το WWE αυτή τη περίοδο. 

Έτσι λοιπόν ολοκληρώνεται σε αυτό το τρίτο μέρος ο απολογισμός του WWE για το 2016. Μου ξέφυγε κάτι; Συμφωνείτε μαζί μου; Γράψτε στα σχόλια!
SHARE
    Σχόλια για το άρθρο
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου