Wrestle Kingdom 11: Ο Okada κυριάρχησε και φέτος

H Ιαπωνική Wrestlemania έληξε σήμερα το μεσημέρι και για άλλη μια χρονιά είχαμε πολύ θέαμα και φοβερούς αγώνες. Αναλυτικότερα αποτελέσματα παρακάτω.

New Japan Rumble
Κάθε χρόνο τo match αυτό βρίσκεται στο preshow χωρίς κάποιο ιδιαίτερο βραβείο για τον νικητή ωστόσο πάντα προσφέρει θέαμα και επιστροφές θρυλικών παλαιστών. Φέτος ο νικητής ήταν ο Unbreakable Michael Egin ο οποίος σημείωσε 5 eliminations. Εκείνος που χρειάστηκε να εξοντώσει τελευταίο για να πάρει την νίκη ήταν ο Cheeseburger.

Tiger Mask W vs Tiger The Dark
Οι φήμες για τους Kota Ibushi και ACH να βρίσκονται κάτω από τις μάσκες ίσχυαν και είδαμε ένα πολύ ωραίο opener. Την νίκη πήρε ο Tiger Mask W εκτελώντας το Sit Out Last Ride Powerbomb.

Roppongi Vice (Beretta and Rocky Romero) vs The Young Bucks (Matt Jackson and Nick Jackson)
O αγώνας ήταν αρκετά καλός με τους Young Bucks να κοροϊδεύουν τους αντιπάλους τους σε ποικίλες περιπτώσεις παρά την ήττα που υπέστησαν μετά από ένα quick cover του Rocky Romero στον Matt Jackson.

Los Ingobernables de Japon (Bushi, Evil and Sanada) vs David Finlay, Ricochet and Satoshi Kojima (c) vs Bullet Club (Bad Luck Fale, Hangman Page and Yujiro Takahashi) vs Chaos (Jado, Will Ospreay and Yoshi-Hashi)
Το Gauntlet match για τους Six Man Never Openweight τίτλους με την ομάδα των Ricochet, Finlay και Kojima να χάνουν τους τίτλους. Οι νικητές ήταν οι Los Ingobernables de Japon διαλύοντας τελευταίους τους πρωταθλητές. Η εκπρόσωποι του CHAOS αποκλείστηκαν πρώτοι και το Bullet Club δεύτερο.

Cody vs Juice Robinson
Το ντεμπούτο του American Nightmare στο Γιαπωνέζικο promotion πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μιας και ο Cody πήρε την νίκη με το Cross Rhodes σε έναν όμορφο αγώνα.

Kyle O'Reilly vs Adam Cole
Η αναμέτρηση για το ROH Championship ήταν σχετικά προβλέψιμη ή μάλλον έτσι νομίζαμε. Ο Adam Cole κατάφερε να πάρει πίσω τον τίτλο του και μάλιστα να γίνει ο πρώτος 3-time ROH World Champion στην ιστορία του promotion.

Chaos (Tomohiro Ishii and Toru Yano) vs Guerrillas of Destiny (Tama Tonga and Tanga Roa) vs G.B.H. (Togi Makabe and Tomoaki Honma)
Το match για τους Heavyweight Tag Team τίτλους ακολούθησε και έγινε ίσως η πιο απρόβλεπτη αλλαγή τίτλου στο show με το title change του ROH Title. Οι Toru Yano και Tomohiro Ishii που ήταν τα αουτσάιντερ του αγώνα κατάφεραν να πάρουν την νίκη μετά το low blow του Yano στον Tonga Roa όταν ο διαιτητής είχε αλλού την προσοχή του.

Hiromu Takahashi vs Kushida
Ο αγώνας για τον IWGP Junior Heavyweight τίτλο ήταν καταπληκτικός με την έννοια της λέξης. Συνεχείς κινήσεις και από τους δύο, τον Takahashi να εστιάζει στον τραυματισμένο ώμο του Kushida και τελικά να παίρνει την νίκη. Συνεχίστηκε η κυριαρχία των LIJ στο show.

Hirooki Goto vs Katsuyori Shibata
Η αναμέτρηση για το Never Openweight Championship ήταν όπως πάντα stiff. Οι δύο παλαιστές κυριολεκτικά κατέστρεψαν ο ένας τον άλλο καταφέρνοντας να βγάλουν τον τέταρτο καλύτερο αγώνας της βραδιάς. Την νίκη πήρε ο Goto όπου κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο στην καριέρα του.

Hiroshi Tanahashi vs Tetsuya Naito
Το IWGP Intercontinental Championship έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει ένας από τους καλύτερους τίτλους στον κόσμο. Αρκεί να σκεφτούμε ότι ο τίτλος υπάρχει από το 2012 και έχουμε δει άπειρες ματσάρες γι' αυτόν. Άλλη μια είδαμε στο φετινό Wrestle Kingdom με τον Naito να βάζει τον τίτλο υπό διεκδίκηση ενάντια στον Hiroshi Tanahashi. Το storytelling που είχε ο αγώνας τον έκανε ξεχωριστό με τους δύο παλαιστές να εστιάζουν κυρίως στα πόδια. Την νίκη πήρε ο Naito μετά από δύο Destino στην σειρά.

Kenny Omega vs Kazuchika Okada
Ο καλύτερος αγώνας της βραδιάς με διακύβευμα το IWGP Heavyweight Championship. O Omega αν και προσπάθησε όσο κανένας άλλος να εκθρονίσει τον Rainmaker δεν τα κατάφερε και ο δεύτερος πήρε την νίκη μετά από 46 λεπτά εκτελώντας το Rainmaker στον Cleaner. Μετά την λήξη του αγώνα έκανε ένα promo και εξήλθε από το ring με το κοινό να τον επευφημεί.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10


SHARE
    Σχόλια για το άρθρο
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου