SummerSlam 2016: Προβλέψεις από τον Kill Bill




  Μόνο λίγες ώρες μας χωρίζουν από το 29ο SummerSlam της ιστορίας του WWE. Το φετινό event θα διεξαχθεί στο Barclays Center του Brooklyn και θα είναι το δεύτερο χρονικά SummerSlam που θα διαρκέσει τέσσερις ώρες. Στη κάρτα των αγώνων δεσπόζουν τα δύο world title matches ανάμεσα στους Finn Balor, Seth Rollins (για το Universal title) και στους Dean Ambrose, Dolph Ziggler (για το WWE title) αλλά και η μεγάλη μάχη των Brock Lesnar και Randy Orton. Ας πάρουμε όμως όλους τους αγώνες με τη σειρά και ας τους αναλύσουμε.

  Για το δίωρο Kickoff του  οποίου μεγάλο μέρος θα πάρει η ανάλυση των αγώνων της κάρτας του main show, όπως γίνεται σε κάθε PPV, δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο ματς μέχρι στιγμής. Πιο πιθανό είναι είτε να προστεθούν την τελευταία στιγμή αγώνες ανάμεσα σε παλαιστές που δεν είναι προγραμματισμένοι ακόμη να βρεθούν στο σόου είτε να λάβει χώρα εκεί κάποιο από τα λιγότερο σημαντικά ματς της κάρτας.

  Ένα τέτοιο ματς είναι και αυτό της γυναικείας κατηγορίας του SmackDown με τις Becky Lynch, Carmella και Naomi να αντιμετωπίζουν τις Eva Marie, Natalya και Alexa Bliss. Ο συγκεκριμένος αγώνας δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο build-up, πέρα από τις συνεχόμενες αναβολές του ντεμπούτου της Eva Marie και τις παρεμβάσεις της στα ματς των υπόλοιπων γυναικών, γι' αυτόν τον λόγο δεν χρήζει ιδιαίτερης σημασίας. Πρόβλεψη: Με την δημιουργία ενός γυναικείου τίτλου για το μπλε brand να βρίσκεται προ των πυλών και λόγω του ότι θεωρώ ότι η Becky Lynch, η οποία είναι η πιο αδικημένη wrestler του WWE αυτή τη στιγμή, θα αποτελέσει το βασικό πρόσωπο της γυναικείας division του SmackDown, προβλέπω επικράτηση των faces.

                                          

  Σε ένα ματς που έχουμε δει αρκετές φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα, Cesaro και Sheamus θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον πρώτο αγώνα της σειράς Best of Seven, που ανακοινώθηκε στο RAW, ανάμεσα τους. Προσωπικά θεωρώ κακή τη συγκεκριμένη κίνηση καθώς, όπως προαναφέρθηκε, οι δυο τους πάλεψαν αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό δίνοντας μάλιστα αγώνες σχετικά μεγάλης διάρκειας. Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο μπορούν να δείξουν κάτι παραπάνω από όσα είδαμε στους προηγούμενους αγώνες τους στο κυριακάτικο PPV. Πρόβλεψη: Νίκη του Cesaro.

                                   

  Apollo Crews και Miz έχουν ίσως την πιο κακοχτισμένη κόντρα της κάρτας. Πέρα από την επίθεση του One Man Nation στον διηπειρωτικό πρωταθλητή στο SmackDown αυτής της εβδομάδας οι δυο τους δεν έχουν κάνει κάτι άλλο ώστε να προωθήσουν τον αγώνα τους στο αυγουστιάτικο PPV. Ο Crews μπορεί να αποτελεί έναν από τους αθλητικότερους παλαιστές του ρόστερ αυτή τη στιγμή, μολαταύτα τα mic skills του είναι ανύπαρκτα. Το απλό babyface gimmick του δεν παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον στους οπαδούς κι αυτό φαίνεται από τις ανύπαρκτες αντιδράσεις του κόσμου κάθε φορά που εμφανίζεται στο ρινγκ. Από την άλλη, ο Miz όσο και να κούρασε, διανύει ίσως το καλύτερο run του ως mid card champion αυτή τη στιγμή. Πρόβλεψη: Όσο κι αν θέλω να κερδίσει ο Crews, θεωρώ ότι για τους παραπάνω λόγους που ανέφερα ο Miz θα διατηρήσει τη ζώνη του.

                                    

  Σε μια κόντρα που έχει βοηθήσει να αναδειχθούν τα mic skills των παλαιστών που την απαρτίζουν με τα διασκεδαστικά promo που έχουν γίνει κατά τις προηγούμενες εβδομάδες, οι Enzo Amore και Big Cass θα αντιμετωπίσουν τους Kevin Owens και Chris Jericho. Πρόβλεψη: Amore και Cass είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στο κοινό και είναι φανερό ότι θα αποτελέσουν την κορυφαία tag team του κόκκινου brand και θα κατακτήσουν τους ομαδικούς τίτλους. O Chris Jericho έχει περιοριστεί τα τελευταία χρόνια στο να προωθεί νέα ταλέντα. Παρόλα αυτά θεωρώ πως οι heels θα πάρουν τη νίκη για έναν και μόνο λόγο. Kevin Owens!!! Αποτελεί ένα από τα πιο βαριά ονόματα του RAW και επιβάλλεται να βγει over από τη συγκεκριμένη κόντρα προκειμένου να διεκδικήσει στο άμεσο μέλλον τον παγκόσμιο τίτλο του κόκκινου brand. Θεωρώ πως οι ιθύνοντες του WWE έχουν κατανοήσει τη σημασία του Prizefighter και πως αργά ή γρήγορα θα τον τοποθετήσουν στο κυνήγι του μεγάλου τίτλου. Γι' αυτόν και μόνο το λόγο θα προβλέψω νίκη των Καναδών.

                                    

  Για τους ομαδικούς τίτλους, οι New Day θα τεθούν αντιμέτωποι με τους Luke Gallows και Karl Anderson. Αρκετά καλό χτίσιμο (σχετικά με ότι μας είχε συνηθίσει το WWE στην mid card τα προηγούμενα χρόνια) με τα 2/3 όμως της New Day να είναι ικανά να υπερασπιστούν τους τίτλους καθώς ο Big E έχει τραυματιστεί σεναριακώς. Πρόβλεψη: Από τη στιγμή που οι New Day εξακολουθούν να τραβούν την προσοχή του κόσμου, θεωρώ πως δύσκολα το WWE θα τους αφαιρέσει τις ζώνες. Είναι εξαιρετικά over με το κοινό και πωλούν αρκετό merchandise. Θεωρώ πως θα πάρουν τη νίκη στο SummerSlam.

                                       

  Στο πιο προβλέψιμο ματς του PPV, η Sasha Banks θα υπερασπιτεί τον τίτλο της απέναντι στην Charlotte σε έναν αγώνα στον οποίο η Dana Brooke θα απουσιάζει από το πλευρό της δεύτερης. Πρόβλεψη: Η Sasha αποτελεί την πιο over γυναίκα στο ρόστερ και το χτίσιμο της δείχνει πως αποτελεί και αδυναμία των ανθρώπων της εταιρείας. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι μόλις κατέκτησε τον γυναικείο τίτλο αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι οι πιθανότητες να χάσει είναι μηδαμινές. Εύκολη πρόβλεψη η νίκη της Boss λοιπόν.

                                     
    
  Roman Reigns και Rusev θα κοντραριστούν για τον τίτλο των Ηνωμένων Πολειτειών. Μετά την αποτυχία να πλασαριστεί ως main eventer ο πρώτος, οι ιθύνοντες τον ρίχνουν στην mid card. Σύμφωνα ωστόσο με κάποια άρθρα που αναφέρονται σε πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει σχετικά με αυτό το θέμα, η παραμονή του Samoan Badass σε αυτή την κατηγορία αναμένεται να είναι μικρής διάρκειας και σύντομα θα επιστρέψει στο main event scene. Πιθανότατα λοιπόν η "πτώση" του Reigns στη mid card, αποτελεί ένα σχέδιο προκειμένου να μπορέσει να γίνει και πάλι αρεστός στον κόσμο. Το σχέδιο μάλιστα φαίνεται να έχει επιτυχία καθώς στα τελευταία RAW οι αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του δεν ήταν ιδιαίτερα έντονες Άλλοι πάλι αναφέρουν πως όλο αυτό αποτελεί μέλος της τιμωρίας του για την παραβίαση του Wellness Policy. Πρόβλεψη: Μετά και τη νίκη του Reigns επί του Rusev στο μεταξύ τους ματς στο RAW αυτής της Δευτέρας, θεωρώ πως ο Rusev με κάποιον τρόπο θα κρατήσει τη ζώνη του. Εξάλλου όσοι φεύγουν με ψηλά το κεφάλι από τα go home show, τις περισσότερες φορές χάνουν στα PPV. Οπότε θα προβλέψω νίκη του Bulgarian Brute.

                                  

  Στο δεύτερο σημαντικότερο ματς του SmackDown, AJ Styles και John Cena θα αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλο βάζοντας ένα τέλος στην κόντρα τους. Το μεταξύ τους σκορ στα PPV είναι 1-1, με τον Styles ωστόσο να έχει ηττηθεί στο Battleground σε 6-Man Tag Team αγώνα. Επομένως σε Singles match το σκορ είναι 1-0 υπέρ του Phenomenal. Το γεγονός αυτό σε συνδιασμό με την μη ανάμειξη των Gallows και Anderson, οι οποίοι έχουν αποσυρθεί από τη συγκεκριμένη κόντρα, δίνει το προβάδισμα στον Leader of Cenation ο οποίος δύσκολα θα υποστεί καθαρή ήττα. Ωστόσο αν αληθεύουν τα σενάρια περί απουσίας του Cena κατά τους επόμενους μήνες, η νίκη του Styles δεν φαντάζει απίθανη. Πρόβλεψη: Πιστεύω πως ο Cena γι' άλλη μια φορά θα βγει over και θα κερδίσει τον τελευταίο αγώνα της κόντρας του με ένα νέο ταλέντο. Επιπλέον, θεωρώ πως ο αγώνας τους αυτός θα ξεπεράσει κατά πολύ εκείνον του Money in the Bank.

                                   

 
Για τον WWE τίτλο Dean Ambrose και Dolph Ziggler θα τεθούν αντιμέτωποι σε ένα ματς που επισκιάζεται μεν από άλλους αγώνες της κάρτας που τραβούν κατά πολύ περισσότερο το ενδιαφέρον του κοινού, μπορεί δε να κλέψει την παράσταση. Ziggler και Ambrose μπορεί να μην είναι το στυλ παλαιστών που θα εντυπωσιάσουν το κοινό με τα θεαματικά reversals και high flying maneuvers τους, διαθέτουν όμως και οι δύο in-ring psycology, είναι καλοί story tellers και hard-workers και το οπλοστάσιο τους διαθέτει κινήσεις με τις οποίες μπορόυν να βγάλουν ένα καλό back and forth match. Θεωρώ λοιπόν ότι ο συγκεκριμένος αγώνας θα αποτελέσει έναν από τους καλύτερους του PPV. Άποψη: Πριν από κάποιες μέρες ήταν κατά 90% σίγουρο το title retain του Ambrose απέναντι σε έναν αντίπαλο που απλά θα jobbαρε σε αυτόν στο SummerSlam. Μετά από όσα ακούστηκαν πρόσφατα για τυχόν δυσαρέσκεια των ιθυνόντων με ορισμένες δηλώσεις του Ambrose στo podcast του Stone Cold υπάρχει η αίσθηση πως τα σχέδια που έχουν γίνει εν όψει SummerSlam ίσως έχουν αλλάξει.  Παρόλα αυτά θεωρώ πως ο Ambrose εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα βαρύτερα ονόματα του SmackDown και πως θα κερδίσει στο SummerSlam για να διατηρήσει τον τίτλο του. Ο καιρός που ο Ziggler ήταν ο κατάλληλος για να κρατήσει παγκόσμιο τίτλο θεωρώ ότι πέρασε και αυτό είναι φανερό από τα λίγα reactions που πήρε στα SmackDown των τελευταίων εβδομάδων.

                                


 Finn Balor και Seth Rollins θα τεθούν αντιμέτωποι σε ένα, για πολλούς, dream match για την ανακήρυξη του πρώτου Universal Champion. Από τη συγκεκριμένη κόντρα ξεχωρίζει το εξαιρετικό build που έχει γίνει στον Demon από τότε που ανέβηκε στο main roster κάτι που του έχει δώσει σημαντικό momentum για τον μεγάλο αγώνα της Κυριακής. Από την άλλη ο Seth Rollins πήρε με το καλημέρα ευκαιρία για τον μεγάλο τίτλο του κόκκινου brand, κάτι που κάνει φανερά τα μεγάλα σχέδια των ιθυνόντων να τον καθιερώσουν ως έναν από τους βασικούς heel του RAW. Σε κάθε περίπτωση, ο αγώνας στο SummerSlam ενδέχεται να είναι ο καλύτερος της βραδιάς. Άποψη: Πιστεύω ότι οι πιθανότητες που έχουν και οι δύο να κατακτήσουν το Universal title είναι ίδιες. Ο Fin Balor μπορεί να έχει μόλις λίγες εβδομάδες στο βασικό ρόστερ, η εμπειρία του όμως είναι τεράστια και θεωρώ πως μπορεί κάλλιστα να σηκώσει το βάρος της παγκόσμιας ζώνης. Από την άλλη ο Rollins αποτελεί έναν από τους καλύτερους παλαιστές της εταιρείας και σε κάθε περίπτωση γίνεται φανερό πως έχει την εύνοια των ιθυνόντων. Καθαρά και μόνο λόγω ένστικτου θα προβλέψω νίκη του Architect.

                                    

 Στο main event της βραδιάς, Brock Lesnar και Randy Orton θα τεθούν αντιμέτωποι για πρώτη φορά σε PPV match (έτσι πιστεύω τουλάχιστον καθώς κατά την άποψη μου η τοποθέτηση κάποιου από τα world title matches σε αυτό το χρονικό σημείο θα κάνει κακό στο έτερο world title match καθώς θα φανεί πως δίνεται περισσότερη σημασία στο ένα από τα δύο). Ένας αγώνας που πολλοί πίστευαν πως δεν θα έβλεπαν ποτέ σε κάποιο μεγάλο event θα πραγματοποιηθεί στο PPV του Brooklyn, με τον νικητή να μοιάζει προβλέψιμος. Είναι όμως; Η λογική λέει Lesnar ο οποίος μάλιστα βάσει του τερατώδους push που παίρνει στο WWE τα τελευταία χρόνια, μοιάζει ανίκητος. Η παραβίαση ωστόσο του Wellness Policy από τον Beast και οι διαστάσεις που πήρε το συγκεκριμένο θέμα άρχισαν να δημιουργούν υποψίες για πιθανή νίκη του Viper. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα πολλά ξένα άρθρα έκαναν λόγο για σχέδια των ιθυνόντων ώστε ο Orton να φύγει νικητής από το κυριακάτικο PPV. Άποψη: Όσο κι αν πληθαίνουν οι φήμες περί πιθανής ήττας του Lesnar εξακολουθώ να πιστεύω πως το build του ως ανυπέρβλητο εμπόδιο για κάθε άλλο παλαιστή θα συνεχιστεί. Ο μόνος τρόπος να νικήσει ο Apex Predator την Κυριακή είναι με το να γίνει παρέμβαση από κάποιον μελλοντικό αντίπαλο του Lesnar. Κάτι τέτοιο δεν έχει διαρρεύσει επομένως θεωρώ πως ο Beast θα πάρει τη νίκη.

                                   

 Συνψίζοντας, πιστεύω πως το φετινό SummerSlam μπορεί να αποτελέσει ένα από τα καλύτερα της ιστορίας. Μεγάλοι αγώνες ανάμεσα σε πολύ καλούς performers, dream maches και αρκετές καλοχτισμένες κόντρες είναι κάποια χαρακτηριστικά στοιχεία του που θα συμβάλλουν, σε συνδιασμό με κάποιες εκπλήξεις που ενδεχωμένως να γίνουν, στο να μείνει αξέχαστο. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ελπίζουμε το PPV να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μας.

Συμφωνείτε με τις παραπάνω προβλέψεις; Αν πιστεύετε πως σε κάποιον αγώνα θα γίνει κάτι διαφορετικό εκφράστε τις διαφωνίες σας.




SHARE
    Σχόλια για το άρθρο
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου