Talking Indy 5: Η κάρτα του Wrestle Kingdom XI και προβλέψεις

Στις 10:00 (ώρα Ελλάδος) την Τετάρτη που μας έρχεται θα διεξαχθεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αναμενόμενα Pro Wrestling Events, το Wrestle Kingdom. Φέτος είναι ενδέκατη χρονιά που το show διεξάγεται κάτω από το συγκεκριμένο όνομα καθώς υπήρξαν και άλλες ονομασίες με το πέρασμα των χρόνων. Το στάδιο που θα το φιλοξενήσει όπως κάθε χρόνο είναι το θρυλικό Tokyo Dome. Στο main event ο Kazuchika Okada θα αντιμετωπίσει τον Kenny Omega με διακύβευμα το IWGP Heavyweight Championship. Ας αναλύσουμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά και φυσικά να δώσουμε τις προβλέψεις.

1. New Japan Rumble
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το preshow της Ιαπωνικής WrestleMania θα έχει το New Japan Rumble όπου όπως κάθε χρόνο έχει επιστροφές και εμφανίσεις θρύλων του Ιαπωνικού και γενικά του Pro Wrestling. Έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των Jushin Thunder Liger, του original Tiger Mask, του Haku (ναι καλά ακούσατε), του Hiroyoshi Tenzan, του Yuji Nagata, του Manabu Nakanishi και του πρώην παρτενέρ του Finn Balor, Ryusuke Taguchi.

Άποψη και πρόβλεψη: Κατά την γνώμη μου ο αγώνας θα είναι όπως κάθε χρόνο διασκεδαστικός και ένα όμορφο opener που θα μας ''ζεστάνει'' για το υπόλοιπο show. Οι επιστροφές θρύλων το κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρον και αρκετά απρόβλεπτο. Παρατηρώντας τα κατορθώματα των διαγωνιζόμενων θεωρώ πως ο Jushin Thunder Liger θα καταφέρει να κερδίσει για πρώτη φορά στην φοβερή καριέρα του το ομώνυμο Royal Rumble match του NJPW.

2. Tiger Mask W vs Tiger The Dark
Η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι βγαλμένη από ένα TV Show που προβάλλεται αποκλειστικά στην Ιαπωνία και ο πρωταγωνιστής Tiger Mask W θα τεθεί αντιμέτωπος με τον κακό του παιδικού Tiger The Dark. Όσοι ενδιαφέρονται για το TV Show έχει εμφανίσεις γνωστών παλαιστών του NJPW με το όνομα του Tanahashi να δεσπόζει. Επίσης υπάρχουν φήμες πως κάτω από τις μάσκες των δύο χαρακτήρων βρίσκονται οι Kota Ibushi που οι περισσότεροι τον γνωρίζετε από την εξαιρετική πορεία του στο Cruiserweight Classic του WWE και ο ACH που αγωνίζεται σε Indy Shows όπως τα ROH, PWG και AAW.

Άποψη και πρόβλεψη: Θεωρώ πως ο αγώνας είναι ο πιο αδιάφορος της κάρτας σεναριακά, ωστόσο οι φημολογίες για τους Kota Ibushi και ACH να βρίσκονται κάτω από τις μάσκες του δίνουν ενδιαφέρον στο αγωνιστικό κομμάτι. Επειδή ο Tiger Mask W είναι ο πρωταγωνιστής του TV show πιστεύω πως θα πάρει και την νίκη. Και αν αληθεύουν οι φήμες, ο Kota Ibushi θα είναι ο νικητής του συγκεκριμένου αγώνα.

3. The Young Bucks (Matt Jackson and Nick Jackson) (c) vs. Roppongi Vice (Beretta and Rocky Romero).
Οι IWGP Junior Heavyweight Tag Team τίτλοι βρίσκονται υπό διεκδίκηση στην συγκεκριμένη αναμέτρηση και οι γνωστοί σε όλους Young Bucks θα αντιμετωπίσουν τους Roppongi Vice μια ομάδα αποτελούμενη από τους Trent Beretta και Rocky Romero. Στο match αυτό δίνει ενδιαφέρον ένα fact. Αν οι Roppongi Vice κερδίσουν ο Rocky Romero θα γράψει ιστορία καθώς θα είναι ο τρίτος που θα έχει κρατήσει 7 IWGP Junior Heavyweight Tag Team Titles (οι Jushin Thunder Liger και Prince Devitt γνωστός στο κοινό του WWE ως Finn Balor ήταν οι άλλοι δύο).

Άποψη και πρόβλεψη: Πιστεύω πως οι Young Bucks θα χάσουν τους τίτλους, αν και θα ήταν τεράστιο σοκ και ρίσκο να τους δώσουν στους Roppongi Vice διότι το όνομα του Romero θα γίνει τεράστιο με το συγκεκριμένο ρεκόρ να βρίσκεται στα κατορθώματα του και οι Bucks Of Youth δίνανε τρομερούς αγώνες με τα titles ως τώρα. Αν λοιπόν οι Bucks είναι να χάσουν κάποτε τους τίτλους η κατάλληλη στιγμή είναι στο μεγαλύτερο show της χρονιάς και οι κατάλληλοι αντίπαλοι είναι οι Roppongi Vice.

4. David Finlay, Ricochet and Satoshi Kojima (c) vs. Bullet Club (Bad Luck Fale, Hangman Page and Yujiro Takahashi) vs. Chaos (Jado, Will Ospreay and Yoshi-Hashi) vs. Los Ingobernables de Japon (Bushi, Evil and Sanada).

Το Gauntlet για τους Six-Man Never Openweight τίτλους θα έχει ποικίλα είδη πάλης από highfying σε brawling. Οι Finlay, Ricochet και Kojima που ο τελευταίος ήταν επιλογή τελευταίας στιγμής (λόγω της φυλάκισης του Matt) για αντικαταστάτης. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα συνεργαστούν οι τρεις παλαιστές αλλά σίγουρα περιμένουμε πολλά από τις άλλες δύο ομάδες στο θέμα της συνεργασίας. Οι Jado, Ospreay και Yoshi-Hashi που εκπροσωπούν το Chaos Stable είναι μια δυνατή ομάδα με το όνομα του Will Ospreay να δεσπόζει και τέλος οι Los Ingobernables de Japon θα έχουν την καλύτερη συνεργασία στον αγώνα λόγω των πολλών χρόνων που είναι ομάδα.

Άποψη και πρόβλεψη: Για να πω την αλήθεια οι τίτλοι αφού έφυγαν από τα χέρια της Elite μου ήταν κάπως αδιάφοροι ωστόσο με τον συγκεκριμένο αγώνα μπορούν να λάμψουν ξανά. Δεν βλέπουμε πολλές φορές Gauntlet matches στο NJPW και γενικά στο wrestling αυτές τις μέρες οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε κάτι καλό. Προβλέπω νίκη των Evil, Bushi και Sanada διότι είναι η πιο έμπειρη ομάδα και αν θέλετε την γνώμη μου η πιο ταλαντούχα. Υ.Σ Θέλω σαν τρελός να δω staredown των Ospreay και Ricochet.

5. Cody vs Juice Robinson

Το ντεμπούτο του Rhodes στο Γιαπωνέζικο promotion και αναμένεται πολύ ωραίος αγώνας μιας και ο Juice Robinson (γνωστός στο κοινό του WWE σαν CJ Parker) έχει σημειώσει τεράστια βελτίωση και ο Cody Rhodes είναι απίστευτα ταλαντούχος και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Pro Wrestling αυτή τη στιγμή. Η ένταξη του Son of a plumber στο Bullet Club δίνει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο match.

Άποψη και πρόβλεψη: Ο πρώτος αγώνας του Rhodes στο NJPW δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο story και ο μόνος λόγος που θα το δούμε είναι για το θέαμα που θα προσφέρει. Πιστεύω πως δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει ο Rhodes οπότε θα προβλέψω νίκη του Dashing με παρέμβαση των Young Bucks.

6. Kyle O'Reilly vs Adam Cole
Οι δύο παλαιστές μας έδωσαν έναν πολύ ωραίο αγώνα στο Final Battle και αυτός εδώ αναμένεται το ίδιο καλός ή και παραπάνω. Το rematch του Cole από το μεγάλο PPV του ROH και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο τίτλος του Ring Of Honor υπερασπίζεται στο Wrestle Kingdom (ο αγώνας της περσινής χρονιάς για τον τίτλο ήταν ανάμεσα στον τότε πρωταθλητή Jay Lethal με τον Unbreakable, Michael Elgin).

Άποψη και πρόβλεψη: Το match θα είναι σίγουρα από τα καλύτερα της βραδιάς και λογικά καλύτερο από το περσινό ματς για τον τίτλο του Αμερικάνικου promotion που ξεχάστηκε σχετικά γρήγορα. Μιας και ο O'Reilly κέρδισε πρόσφατα και για πρώτη φορά τον τίτλο έχοντας καριέρα στο ROH σχεδόν οχτώ ολόκληρων χρόνων, πιστεύω πως θα υπερασπιστεί με επιτυχία το Ring Of Honor World Championship.

7. Guerrillas of Destiny (TΕΣama Tonga and Tanga Roa) (c) vs. Chaos (Tomohiro Ishii and Toru Yano) vs. G.B.H. (Togi Makabe and Tomoaki Honma)

Οι IWGP Heavyweight Tag τίτλοι είναι πιο ψηλά στην κάρτα απ' ότι οι Junior Heavyweight και αυτό πάει να πει ότι το promotion τους θεωρεί σημαντικότερους. Το θέαμα λοιπόν αναμένεται περισσότερο και με τις ομάδες που συμμετέχουν ο πήχης των προσδοκιών των fans ανεβαίνει ψηλότερα. Αρχικά οι Guerrillas of Destiny που είναι και οι πρωταθλητές κυριαρχούν στο division και λογικά η κυριαρχία τους θα σταματήσει φέτος. Τα facts πάνε εναντίων τους μιας και τα τελευταία χρόνια οι νικητές του World Tag League καταφέρνουν και παίρνουν τους τίτλους κάτι που μας φέρνει στην δεύτερη ομάδα του αγώνα τους G.B.H. O Tomoaki Honma έχει μια από τις πιο λυπητερές μπορούμε να πούμε ιστορίες. Ήταν ο jobber του New Japan και ο θρυλικός Togi Makabe αναγέννησε τον χαρακτήρα του παίρνοντας τον κάτω από τα φτερά του. Είναι οι νικητές του World Tag League για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τα φαβορί για να κερδίσουν τους τίτλους. Τέλος έχουμε την ομάδα των Ishii και Yano που απλώς προστέθηκαν στον αγώνα για να λέμε ότι ήταν κι αυτοί εκεί.

Άποψη και πρόβλεψη: Θεωρώ πως είναι καιρός να αλλάξουν χέρια οι τίτλοι και παρόλο που λατρεύω τον Tomohiro Ishii πιστεύω πως τους τίτλους θα πάρουν οι G.B.H. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος θα καταφέρουν μέσω του World Tag League να κατακτήσουν τους τίτλους. Υ.Σ. Για ποιο λόγο βάλατε τον Toru Yano σε ένα τόσο σημαντικό ματς; Και γιατί ο Tomohiro Ishii δεν έχει one on one match;

8. Kushida vs Hiromu Takahashi

Ο Kushida πέρσι στο ίδιο show κέρδισε τον Kenny Omega για να κατακτήσει τον τίτλο Junior Heavyweight τίτλο τον οποίο έχασε προς το τέλος του 2016 από τον Bushi. Ωστόσο κατάφερε να τον ανακτήσει και τώρα θα πρέπει να τον υπερασπιστεί με αντίπαλο το τελευταίο μέλος των Los Ingobernables de Japon Hiromu Takahashi (αν βλέπετε ROH τον Kamaitachi).

Άποψη και πρόβλεψη: Αν και είμαι τεράστιος fan του Kamaitachi δεν νομίζω να κερδίσει τον Kushida ο οποίος έχει χτιστεί σαν έναν mini Tanahashi. Το πρώην μέλος των Time Splitters θα πάρει την νίκη και θα κρατήσει τον τίτλο. Προμηνύεται πολύ ωραίο match και ίσως ένα από τα καλύτερα της βραδιάς.

9. Tetsuya Naito vs Hiroshi Tanahashi
Ο Tetsuya Naito θα πρέπει να υπερασπιστεί τον τίτλο του ενάντια στον Ace of New Japan Hiroshi Tanahashi. Ο δεύτερος ήταν να χάσει σε feud με τον αρχηγό των Los Ingobernables de Japon ωστόσο ο Tanahashi σαν σωστός Japanese version of Hulk Hogan (σαν χαρακτήρας γιατί σαν παλαιστής είναι αστείο να συγκρίνουμε) αρνήθηκε. Υπάρχει πιθανότητα με νίκη του Naito στο ματς αυτό να έχουμε τρεις τίτλους στους Los Ingobernables de Japon!

Άποψη και πρόβλεψη: Το ματς θα ναι σίγουρα το καλύτερο της βραδιάς. Ξέρουμε τις ικανότητες των δύο στο ring, η κόντρα έχει πάρει φωτιά και σεναριακά και στις σχέσεις των δύο στην πραγματική ζωή. Αν πάνε όλα καλά θα δούμε αγώνα πέντε αστέρων και ίσως τον καλύτερο του 2017. Πιστεύω την νίκη θα πάρει ο Tanahashi διότι αποκλείεται να χάσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Wrestle Kingdom και είναι ο μόνος τίτλος που δεν έχει κατακτήσει πάνω από μια φορά. #TanaWinsLOL.

10. Hirooki Goto vs Katsuyori Shibata
Οι δύο γνωρίζονται από το σχολείο στο οποίο ήταν συμμαθητές! Άρα αναμένεται να συνεργαστούν τέλεια για να βγει ένας αξιοπρεπέστατος αγώνας. Το Never Openweight Championship έχει αποκτήσει μεγάλο prestige το οποίο ξεκίνησε πέρσι σε έναν αγώνα ανάμεσα στους Tomohiro Ishii και Shibata.

Άποψη και πρόβλεψη: Πιστεύω ότι ο αγώνας θα είναι εξαιρετικός και θα δούμε ίσως ισάξια αναμέτρηση με την περσινή. Την νίκη θα πάρει ο Shibata μιας και δεν κέρδισε το G1 Climax πέρσι στο οποίο ήταν φαβορί και θα κρατήσει τον τίτλο. Ο Goto θα πάει στο IC Title hunt λογικά.

11. Kenny Omega vs Kazuchika Okada
Το main event του show είναι φυσικά για το IWGP Heavyweight Championship και φέτος ο πρωταθλητής Kazuchika Okada θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Kenny Omega. Ο Omega κέρδισε το G1 Climax του 2016 για να πάρει αυτή την ευκαιρία και υπερασπίστηκε το δικαίωμα το title match ενάντια στους Yoshi-Hashi και Hirooki Goto. O Cleaner είχε ένα φανταστικό 2016 και με μια νίκη στον συγκεκριμένο αγώνα θα ξεκινούσε ένα ακόμα καλύτερο 2017. Τώρα ο Okada πέρσι κέρδισε τον Tanahashi στο καλύτερο match του 2016 και έχασε τον τίτλο από τον Naito ανακτώντας τον πάλι στο Dominion. Είχε αγώνες με τους Naomichi Marufuji, Tanahashi στο G1, Goto στο The New Beginning και πολλά highlights. Μια υπεράσπιση ενάντια στον Omega θα τον εδραίωνε στην κορυφή του Γιαπωνέζικου promotion. Τώρα αν πάμε στα facts θα παρατηρήσουμε πως ο Omega είναι το αουτσάιντερ. Αρχικά τα τελευταία πέντε χρόνια ο τίτλος έχει πάει μόνο σε 5 άτομα! Τον Naito, τον Tanahashi, τον Okada, τον Satoshi Kojima και τον Phenomenal AJ Styles! Επίσης κανένας Καναδός δεν έχει κερδίσει τον IWGP Heavyweight τίτλο. Τέλος από το 2010 όλοι οι G1 Climax winners απέτυχαν να κερδίσουν το Big One στα Wrestle Kingdoms.

Άποψη και πρόβλεψη: Αν και τα facts είναι κατά του Omega πιστεύω πως ο Cleaner θα πάρει την νίκη όπως και στο G1. Το NJPW χρειάζεται κάτι διαφορετικό και ο Omega είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να κάνει την διαφορά. Αν ισχύουν αυτά που έχει πει για defences εκτός του promotion και επέκταση του τίτλου σε παγκόσμιο ο Cleaner θα είναι αυτός που το χέρι του θα σηκωθεί στο τέλος. 





SHARE
    Σχόλια για το άρθρο
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου