RAW 2/1/2017: The Goldberg Show


                                         

   To The Kevin Owens Show μετατράπηκε στο σόου του Goldberg στο πρώτο RAW του 2017. Σε ένα segment στο οποίο συμμετείχε μεγάλο εύρος ατόμων, ο The Man έμεινε στο τέλος μόνος όρθιος πανηγυρίζοντας με το κοινό. Δεν τα κατάφερε κόντρα στον Braun Strowman ο Sami Zayn, απέκτησε δικαίωμα διεκδίκησης του γυναικείου τίτλου η Bayley, παρέμεινε US Champion o Roman Reigns.


   Την αυλαία άνοιξε ο Mick Foley ο οποίος καλωσόρισε τους θεατές στο πρώτο RAW του 2017. Τον διέκοψαν οι Kevin Owens και Chris Jericho και ανακοινώθηκε πως στο main event της βραδιάς θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Kevin Owens Show με special guest τον θρυλικό Goldberg. Την είσοδο της έκανε τότε η Stephanie McMahon η οποία έκανε άλλη μια ανακοίνωση, πως ο Roman Reigns θα υπερασπιστεί τον United States τίτλο του απέναντι στον Chris Jericho (στον οποίο αγώνα αν ο Roman έχανε με DQ ή Count Out, θα έχανε και τον τίτλο), με τον ηττημένο του ματς που ακολουθούσε ανάμεσα στους Kevin Owens και Seth Rollins, να μην έχει δικαίωμα παρέμβασης στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

                                                 

   Ο Kevin Owens προκάλεσε DQ, μετά τη χρήση του καμπανακιού  για τους αγώνες, στον αγώνα του με τον Rollins με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα για το US title.
                                             
                                               

   Με ένα πανέμορφο Diving Neckbreaker, ο Karl Anderson κατάφερε να νικήσει τον Cesaro. Στο πλευρό των αγωνιζομένων βρίσκονταν οι Luke Gallows και Sheamus.

                                                  

    O Sami Zayn τα έδωσε όλα στον Last Man Standing αγώνα του με τον Braun Strowman αλλά τελικά δεν κατάφερε να βγει νικητής. Ο The Monster Among Men διέλυσε στην κυριολεξία τον Καναδό και τον έβγαλε νοκ άουτ με δυο Powerslams στο δάπεδο. Μετά τον αγώνα, οι τραυματιοφορείς ήρθαν να πάρουν τον Zayn αλλά ο Strowman είχε διαφορετική άποψη καθώς συνέχισε την επίθεση του στον ανήμπορο παλαιστή.
 
                                                  

   Ο Titus O' Neil ζήτησε να γίνει το τέταρτο μέλος των New Day. Ο Xavier Woods τον χλεύασε και οδηγηθήκαμε σε μια Singles αναμέτρηση ανάμεσα σε αυτούς τους δυο στην οποία το μέλος της φατριάς πήρε τη νίκη.
                   
                                               

   Ο Drew Gulak κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο του θετικό αποτέλεσμα σε αγώνα του στο WWE, καθώς επιβλήθηκε του Cedric Alexander με τη βοήθεια του Tony Nese.
                             
                                               

   Ο Chris Jericho προσπάθησε με κάθε μέσο να αποσπάσει τον τίτλο των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Roman Reigns αλλά εν τέλει ηττήθηκε έπειτα από Spear του Big Dog που παρέμεινε πρωταθλητής.

                                                

   Σε έναν σύντομο αγώνα, ο TJ Perkins νίκησε τον The Brian Kendrick με Kneebar. Αργότερα στη βραδιά ανακοινώθηκε πως ο Φιλιππινέζος θα αντιμετωπίσει τον Neville στο 2O5 Live αυτής της εβδομάδας στο οποίο θα πραγματοποιηθεί και η επιστροφή του Tajiri στο WWE.

                                                

   Λόγω του τραυματισμού του Enzo Amore, που εξακολουθεί να κινείται με τη βοήθεια αναπηρικής καρέκλας, ο Big Cass αγωνίστηκε ενάντια στους Rusev και Jinder Mahal σε ένα Handicap Match. Οι heels κατάφεραν να πάρουν τη νίκη εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό τους πλεονέκτημα.
                                     
                                                

   Στα παρασκήνια, η Bayley ζήτησε από τη Stephanie McMahon να της δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο της Charlotte. H commissioner του RAW, που έδειξε φανερά πως δε συμπαθεί τη Bayley, της είπε πως θα αντιμετωπίσει τη Nia Jax σε ένα Number 1 Contender's Match για τον γυναικείο τίτλο. Η Jax κυριάρχησε σε όλο τον αγώνα, η εμφάνιση όμως της Sasha Banks της απέσπασε την προσοχή και έδωσε την ευκαιρία στην Bayely να εκτελέσει το Bayley to Belly Suplex από το second rope για να πάρει τη νίκη και να αποκτήσει δικαίωμα διεκδίκησης του γυναικείου τίτλου απέναντι στη Charlotte που παρακολουθούσε από το announce table.

                                               The distraction allows Bayley to connec with the Bayley-to-Belly for the win.

   Μεγάλο εύρος ατόμων έκαναν την εμφάνιση τους στο πρώτο Kevin Owens Show. Αρχικά, οι Chris Jericho και Kevin Owens άνοιξαν την αυλαία με τον πρώτο να ανακοινώνει τη συμμετοχή του στο Royal Rumble Match, γεγονός που δεν ευχαρίστησε καθόλου τον Universal Champion. Ο special guest, Goldberg, εμφανίστηκε για να πικάρει τον Y2J και στη συνέχεια να τσαμπουκαλευτεί με τον πρωταθλητή. Τους διέκοψε ο Paul Heyman για να πει τα δικά του για τον Brock Lesnar, ενώ στη συνέχεια την εμφάνιση τους έκαναν και οι Roman Reigns, Braun Strowman. O Big Dog είχε ένα έντονο staredown με τον Goldberg και εν τέλει εκτέλεσε ,μαζί με τον The Man, τον Strowman με ένα Double Spear για να κλείσει το segment αλλά και το επεισόδιο με τον Goldberg να πανηγυρίζει με το κοινό.

                                               He earns a double Spear!

ΑΠΟΨΗ: Μέτριο RAW με τα καλά και τα κακά του το πρώτο RAW του 2017 το οποίο όμως είχε αρκετό momentum για να ξεπεράσει και με το παραπάνω το προηγούμενο και εν τέλει τα κατάφερε. Αν και είχε προγραμματιστεί πολύ καλά, κάποια γεγονότα μέσα σε αυτόν τον προγραμματισμό το χάλασαν. Ας πούμε το γρήγορο τελείωμα του αγώνα Last Man Standing. Θα ήθελα ο Zayn να κοντράρει λίγο παραπάνω τον Strowman. Δε μιλάω για νίκη, εφόσον τον θέλουν με πολλές ήττες για να είναι πειστικός underdog, αλλά τουλάχιστον να τον φτάσει λίγο στα όρια του. Πολύ απότομη και άτοπη η νίκη του powerhouse. Δηλαδή να σηκώνεται κατευθείαν μετά από Crossbody και πέρασμα μέσα από table και μετά να νικάει με δυο απλά Powerslams; Είναι λογικά πράγματα αυτά; Ο Chris Jericho έχει καταντήσει ο προσωπικός jobber του Roman Reigns. Έχουν αγωνιστεί δεκάδες φορές το τελευταίο διάστημα και αμφιβάλλω αν έχει πάρει τη νίκη ο Y2J έστω και μια φορά. Στα θετικά πάντως το γεγονός ότι ο US τίτλος αρχίζει να ξαναπαίρνει τη σημασία που πρέπει καθώς ήδη μετράμε δυο σερί title matches. To WWE κατανόησε το λάθος του και τώρα το διορθώνει. Θετικό επίσης το γεγονός ότι βλέπουμε για πρώτη φορά, από τότε που διαχωρίστηκαν τα ρόστερ, δυο γυναικείες κόντρες ταυτοχρόνως στο RAW. Μέχρι τώρα, πέρα από τo Sasha Banks vs Charlotte το οποίο είχε ψιλοκουράσει μερικούς, δεν είχαμε τίποτα άλλο. Η Cruiserweight Division εξακολουθεί να παίρνει την κατιούσα μιας και οι αγώνες όσο πάνε και λιγοστεύουν σε χρόνο και τα σενάρια είναι ανύπαρκτα. Ένας Neville δε φέρνει την άνοιξη και αυτό είναι ολοφάνερο. Ελπίζω να κάνουν κάτι για να διορθωθούν τα πράγματα διότι αν συνεχίσουν έτσι δε δίνω και πολύ χρόνο ζωής στην κατηγορία. Μέτρησε πολύ πάντως το τελευταίο segment που ήταν και το πρώτο Kevin Owens Show. Σωστή κίνηση από τους ιθύνοντες διότι το τελευταίο διάστημα είχαν ακουστεί πολλά για τις ικανότητες του KO στο μικρόφωνο και το talk show αυτό δίνει την ευκαιρία στον Owens να κλείσει κάποια στόματα. Το όλο segment πολύ ωραίο με τον κάθε wrestler/manager που εμφανίζεται να λέει τα δικά του βάσει του booking του και όλοι να καταλήγουν εν τέλει στον Universal Champion και στην απόσπαση του τίτλου απ' αυτόν. Πολύ σωστή (συνηθισμένη βέβαια μιας και έτσι γίνεται τις περισσότερες φορές) κίνηση που δίνει το στοιχείο του απρόβλεπτου στο δρόμο για το Royal Rumble αρχικά και για τη WrestleMania μετέπειτα. Σε γενικές γραμμές πάντως συμπαθητικό σόου το πρώτο RAW της χρονιάς. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Αναμένουμε να δούμε αν θα συνεχίσει έτσι.
                                                       

   
SHARE
    Σχόλια για το άρθρο
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου