Royal Rumble 2017: Προβλέψεις από τον Kill Bill

                                                 

   To Royal Rumble του 2017 θα διεξαχθεί στο Alamodome του Σαν Αντόνιο και θα αποτελέσει το τριακοστό της ιστορίας. Βασικό χαρακτηριστικό του PPV φυσικά το Royal Rumble Match στο οποίο τριάντα παλαιστές θα κοντραριστούν σε μια over the top rope μονομαχία για την απόκτηση του δικαιώματος διεκδίκησης παγκόσμιου τίτλου στη WrestleMania. Στον φετινό αγώνα έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή πολλά μεγάλα ονόματα ενώ αναμένονται και πολλές εκπλήξεις. Στα σημαντικά της κάρτας του PPV συγκαταλέγονται επίσης και τα δυο World title ματς στα οποία οι Kevin Owens και AJ Styles θα υπερασπιστούν τις ζώνες τους κόντρα στους Roman Reigns και John Cena αντίστοιχα.


   Φτάσαμε λοιπόν στο ωραίοτερο σημείο της χρονιάς (για το pro wrestling). Στη WrestleMania Season!!!!!!!!!! Την αυλαία θα ανοίξει, όπως κάθε χρόνο, το Royal Rumble PPV. Ένα από τα Big 4 PPVS του WWE και για πολλούς το πιο σημαντικό μετά τη WrestleMania. Όπως σχεδόν κάθε χρόνο, το Royal Rumble προσελκύει το ενδιαφέρον των απανταχού wrestling φιλάθλων. Εκπλήξεις, ανατροπές, ωραίοι αγώνες, μπόλικο θέαμα και ξεκινήματα μεγάλων καριέρων έχουν συμβεί στα 29 χρόνια ζωής του θεσμού που φυσικά έχει να περηφανεύεται για το ιδιαίτερο Royal Rumble Match όπου τριάντα παλαιστές αναμετριούνται για μια ευκαιρία διεκδίκησης παγκόσμιου τίτλου στη WrestleMania. Το φετινό Rumble περιλαμβάνει δυο δυνατά title matches ενώ στον over the top rope αγώνα θα συμμετάσχουν πολλά μεγάλα ονόματα, με αυτά των θρυλικών Undertaker, Goldberg και Brock Lesnar να ξεχωρίζουν. Πάμε όμως να αναλύσουμε με τη σειρά αυτή την ενδιαφέρουσα κάρτα.
     
                                                                   

   Στο δίωρο Kickoff, την κάρτα θα απαρτίσουν τρεις αγώνες μικρής σημασίας σχετικά με τους υπόλοιπους του PPV. Οι κορυφαίες της γυναικείας κατηγορίας του SmackDown Becky Lynch, Nikki Bella, Naomi, Alexa Blisss, Mickie James και Natalya θα αναμετρηθούν σε ένα 6 Women Tag Team Match το οποίο θα αποτελέσει το σημείο επίλυσης των διαφορών μεταξύ τους. Η Sasha Banks θα κοντραριστεί με τη Nia Jax στο πρώτο σημαντικό feud της δεύτερης στο main roster ενώ οι Cesaro & Sheamus θα κληθούν να υπερασπιστούν τους ομαδικούς τίτλους του RAW απέναντι στους Luke Gallows & Karl Anderson σε έναν αγώνα στον οποίο θα υπάρχουν δυο διαιτητές. Προβλέψεις: Όσον αφορά τα ματς του RAW, θεωρώ πως θα επικρατήσουν οι Cesaro & Sheamus (είναι πολύ νωρίς για να χάσουν τους τίτλους) και Nia Jax (αν θέλουν να δείξουν πως τη βλέπουν σοβαρά επιβάλλεται να βγει νικήτρια από την πρώτη σημαντική κόντρα της στο βασικό ρόστερ). Στο 6 Women Tag Match θα προβλέψω εντελώς τυχαία επικράτηση των heels.

                                               Αποτέλεσμα εικόνας για royal rumble 2017 lynch naomi bella vs natalya james bliss


                                              Αποτέλεσμα εικόνας για royal rumble 2017 banks vs jax


                                               Αποτέλεσμα εικόνας για royal rumble 2017 banks vs jax

  Πάμε λοιπόν στη βασική κάρτα!!!! Ο πρώτος αγώνας που θα διαλέξω να αναλύσω είναι αυτός για τον γυναικείο τίτλο του RAW. Η πρωταθλήτρια Charlotte θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο της απέναντι στη Bayley σε μια κλασική κόντρα ανάμεσα σε arrogant heel και underdog. Η Bayley μοιάζει να έχει πάρει τον αέρα της Charlotte στα μεταξύ τους ματς, η παράδοση όμως θέλει την Queen αήττητη στα PPV. Αν λοιπόν αναλογιστεί κανείς αυτό, καθώς και τις φήμες που κυκλοφορούν περί συνέχειας της μεταξύ τους κόντρας μέχρι και τη WrestleMania, εύκολα θα μπορέσει να προβλέψει διατήρηση του γυναικείου τίτλου από τη Flair. Πρόβλεψη: Δε θα πάω κόντρα σε αυτό που προανέφερα και θα επιλέξω επικράτηση της Charlotte.

                                               

   Το έτερο μεγάλο ματς του RAW brand στο PPV είναι αυτό για το Universal title ανάμεσα στους Roman Reigns και Kevin Owens. Φήμες που να διαλευκάνουν την υπόθεση δεν υπάρχουν εδώ, επομένως η πρόβλεψη είναι δύσκολη. Η μεταξύ τους κόντρα κρατάει από το Δεκέμβριο και το Roadblock, εκεί όπου ο Samoan Badass δεν μπόρεσε να αποσπάσει τον τίτλο από τον Prizefighter. Έκτοτε, οι δυο τους διαλύουν ο ένας τον άλλο με τον κολλητό του Owens, Chris Jericho, πάντα στο πλευρό του καλύτερου του φίλου. Η κόντρα κορυφώθηκε με την απόσπαση του τίτλου US από το πλευρό του Reigns, τον οποίο κατέκτησε ο Y2J. Ο αγώνας θα είναι No DQ, ο Chris Jericho θα βρίσκεται κλεισμένος σε ένα κλουβί που θα κρέμεται πάνω από το ρινγκ και πιθανότατα θα αποτελέσει το τελευταίο μέρος του feud. Πρόβλεψη: Όπως προανέφερα, οι φήμες παίρνουν και δίνουν με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η όποια πρόβλεψη γι' αυτόν τον αγώνα. Θεωρώ πως ο Reigns θα επικρατήσει και θα αποσπάσει τον τίτλο από τον KO. Επιπλέον, θεωρώ πως ο συγκεκριμένος αγώνας θα είναι πολύ καλός και δε θα έχει καμιά σχέση με τα μεστά Owens vs Reigns που έχουμε δει ως τώρα.

                                                   

   Στον ίσως πιο ασήμαντο αγώνα της βασικής κάρτας, ο Rich Swann καλείται να υπερασπιστεί τον Cruiserweight τίτλο του απέναντι στον ανανεωμένο και αφηνιασμένο Neville. Ο Βρετανός έχει δημιουργήσει κάποιο ενδιαφέρον στην κατηγορία από τότε που έκανε το heel turn του, το οποίο μάλιστα χειρίζεται πολύ καλά (κατ' εμέ) η σεναριακή ομάδα. Επομένως θα προβλέψω επικράτηση του έναντι του Swann και στέψη νέου πρωταθλητή.

                                                    

    AJ Styles και John Cena μας χάρισαν πέρσι απίστευτα ματς. Οι δυο τους διαθέτουν τρομερή χημεία στο ρινγκ και αποτελούν αναμφισβήτητα τους κορυφαίους αστέρες του SmackDown Live!. Στην ίσως τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση, θα διακυβευθεί και ο WWE τίτλος. Ο Phenomenal θέλει να κάνει το 3-0 στα μεταξύ τους και να βάλει ένα τέλος σε αυτή την κόντρα, ενώ από την άλλη ο Champ θα επιχειρήσει να πάρει εκδίκηση αποσπώντας τον τίτλο από αυτόν και ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ric Flair με τα 16 παγκόσμια. Ποιος θα επιτύχει το στόχο του; Πρόβλεψη: Κι εδώ τη θεωρώ δύσκολη την πρόβλεψη του σωστού αποτελέσματος. Από τη μια έχεις τις γνωστές φήμες περί κόντρας Undertaker και John Cena με διακύβευμα το WWE title που θα λήξει με αγώνα τους στη WrestleMania. Απ' την άλλη έχεις αυτές για την κόντρα του AJ Styles με τον νεοεισελθών στο βασικό ρόστερ, Samoa Joe. Εντελώς τυχαία θα επιλέξω νίκη του Leader of Cenation μιας και το πρώτο σενάριο μου μοιάζει πιο προσιτό.

                                                     

   Τι μας έμεινε λοιπόν; Αα ναι, το πιο σημαντικό. ΤΟ ROYAL RUMBLE MATCH!! Συγνώμη για την έκρηξη αλλά κακά τα ψέματα συμβαίνει μια φορά το χρόνο. Και πέρα απ' αυτόν σχεδόν κάθε χρονιά (άσχετα αν το WWE έχει μια τάση να μας ξενερώνει τα τελευταία χρόνια) έχεις εκπλήξεις, επιστροφές, ντεμπούτα, νέα ρεκόρ, αστείες ή επικές στιγμές, ξεκινήματα νέων μεγάλων καριέρων ή και εδραιώσεις ήδη αναδεδειγμένων. Όλα αυτά σε ένα και μόνο είδος αγώνα και αυτό δεν είναι άλλο από το Royal Rumble Match. Το φετινό έχει το απαραίτητο potential να αποτελέσει το καλύτερο της PG Era, και ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών, Γιατί το λέω αυτό; Φυσικά λόγω των ονομάτων που συμμετέχουν. Από τη μια έχεις τα μεγάλα ονόματα του παρελθόντος Undertaker, Goldberg, Brock Lesnar, Chris Jericho και Randy Orton (τους τρεις πρώτους τους βλέπεις πλέον σπάνια τα τελευταία χρόνια σε τέτοιου είδους αγώνα- τον Goldberg ειδικά καθόλου μιας και θα συμμετέχει για πρώτη φορά μετά το 2004). Από την άλλη, δεκάδες νέους αστέρες που είναι έτοιμοι να λάμψουν με πιθανή νίκη τους στο τέλος της βραδιάς. Και δε μιλάμε για jobbers αλλά για μεγάλα ονόματα που διαθέτουν τις δυνατότητες να αποτελέσουν (ήδη μερικοί τα αποτελούν) τα μεγάλα αστέρια του WWE. Bray Wyatt, Sami Zayn, Braun Strowman, Baron Corbin, Dean Ambrose, Luke Harper, Cesaro, Rusev (εντάξει λίγοι απ' αυτούς που ανέφερα έχουν πιθανότητες νίκης :P). Και μέσα σε όλα αυτά να προστεθούν και οι πιθανές εκπλήξεις, επιστροφές δηλαδή και ντεμπούτα. Το σημαντικότερο όμως γεγονός που κάνει το φετινό Royal Rumble τόσο ιδανικό είναι το ότι είναι απρόβλεπτο. Οποιαδήποτε άλλη χρονιά υπήρχε ένα βασικό πλάνο, η νίκη ενός συγκεκριμένου παλαιστή που τον καθιστούσε το απόλυτο φαβορί και διάβρωνε τις όποιες τυχόν αντίθετες προβλέψεις. Φέτος όμως, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, δεν υπάρχει αυτός ο νικητής. Όλα είναι πιθανά, δεκάδες σενάρια έχουν ακουστεί, δεκάδες πιθανοί νικητές. Ποιος θα είναι όμως ο ένας; Πρόβλεψη: Τρία ονόματα θα δώσω, δίχως να περιττολογήσω. Απλά βάσει όσων έχω ακούσει από φήμες του ίντερνετ. Undertaker, Randy Orton, Finn Balor. Αυτοί για εμένα έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν το φετινό Royal Rumble Match. Το τι θα ακολουθήσει μετά; Πολλά και διάφορα σενάρια έχουν διαρρεύσει. Ίσως αυτό να κάνει και το φετινό Road to WrestleMania τόσο γοητευτικό. Το ότι δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.

                                                    

   Για να συνοψίσω, θα ξαναναφέρω ότι το φετινό Royal Rumble έχει το potential να γίνει ένα από τα καλύτερα στην ιστορία του WWE. Μεγάλα ονόματα, όμορφοι αγώνες, σωστό booking και το στοιχείο του απρόβλεπτου καθιστούν αυτήν την πραγματικότητα. Αναμένουμε λοιπόν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και πιο απρόβλεπτα Royal Rumble των τελευταίων ετών. Και ευελπιστούμε να είναι σπουδαίο.
   
SHARE
    Σχόλια για το άρθρο
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου