Royal Rumble 2017: Όπως το 2009


                                      

   Το Royal Rumble PPV για το 2017 ολοκληρώθηκε και άφησε μια γλυκόπικρη γεύση στους φιλάθλους του WWE. Σε μια προσομοίωση εκείνου του 2009, ο Randy Orton κατάφερε στο τέλος να πάρει τη νίκη βγάζοντας τελευταίο το Roman Reigns και κερδίζοντας ένα εισιτήριο για το main event της WrestleMania. Απέσπασε το WWE title από τον AJ Styles ο John Cena και έγινε για δέκατη έκτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής, επικράτησε με τη βοήθεια του Strowman ο Kevin Owens, στην κορυφή των Cruiserweights ο Neville.


   Kickoff
   Στο πάνελ του Kickoff βρέθηκαν οι Renee Young, Jerry Lawler, Booket T και Shawn Michaels προκειμένου να σχολιάσουν τους αγώνες. Στη αγωνιστική δράση, η ομάδα των Naomi, Becky Lynch και Nikki Bella επικράτησε αυτής των Alexa Bliss, Mickie James και Natalya με Moonsault της Naomi στην Bliss. Οι Luke Gallows και Karl Anderson κατάφεραν να αποσπάσουν σε έναν ωραίο αγώνα τους Tag Team titles του RAW από τους Cesaro & Sheamus, ενώ η Nia Jax κέρδισε εύκολα τη Sasha Banks με Samoan Drop.

                                                Naomi, Nikki and Becky execute an impressive triple suplex.

                                                   Anderson grabs a handful of tights to pin Cesaro, allowing the "Two Sweet" tandem to grab the Raw Tag Team Titles.

                                                    Nia Jax earns a dominant victory on the Royal Rumble 2017 Kickoff.

   Main Show
   Την αυλαία στο main show άνοιξε ο αγώνας για το γυναικείο τίτλο του RAW ανάμεσα σε Charlotte και Bayley. Η τελευταία προσπάθησε να κάνει το upset και να κατακτήσει τη ζώνη, αλλά η Queen την έστειλε στο καναβάτσο με ένα Natural Selection στο upron του ρινγκ και παρέμεινε πρωταθλήτρια και αήττητη σε Singles Matches στα WWE PPVS.

                                                     

   Kevin Owens και Roman Reigns δώσανε έναν εντυπωσιακό NO DQ αγώνα, με διακύβευμα το Universal Championship, με πολλά όμορφα spots. Προς το τέλος του ματς, ο Samoan Badass είχε του χεριού του τον Universal Champ αλλά μια παρέμβαση του Braun Strowman του κόστισε τη νίκη. Ο The Monster Among Men τον πέρασε από ένα τραπέζι με Powerslam και ο Prizefighter βρήκε την ευκαιρία να κάνει το νικηφόρο pinfall και να επικρατήσει.

                                                     Strowman's interference is enough for Owens to claim victory.

   Σε ένα καλό ματς, ο Neville κατάφερε να επικρατήσει του Rich Swann και να στεφθεί ο νέος Cruiserweight πρωταθλητής.

                                                      

   AJ Styles και John Cena δώσανε μια ακόμα μοναδική παράσταση στο ρινγκ. Τελικός νικητής αναδείχθηκε ο Leader of Cenation που άφησε "ξερό" στον καμβά τον Phenomenal με δυο συνεχόμενα AA και έγινε για δέκατη έκτη φορά στην καριέρα του παγκόσμιος πρωταθλητής ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ric Flair.

                                                  

   Το Royal Rumble Match των τριάντα αντρών, που έδινε ένα εισιτήριο για το main event της WrestleMania, κέρδισε ο Randy Orton βγάζοντας τελευταίο το Roman Reigns. Στον αγώνα ξεκίνησαν οι Big Cass και Chris Jericho. Στο νούμερο 7 μπήκε ο Braun Strowman που καθάρισε το ρινγκ από όσους βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή μέσα. Τον Strowman κατάφερε να βγάλει o Baron Corbin έπειτα από συνεργασία με τους Dean Ambrose και Sami Zayn. Στο νούμερο 10 μπήκε ο Tye Dillinger που έκανε το ντεμπούτο του στο main roster του WWE. Στο νούμερο 26 έκανε την είσοδο του ο Brock Lesnar που κυριάρχησε στο ρινγκ μέχρι να τον βγάλει πανεύκολα ο Goldberg που μπήκε με το νούμερο 28. Τον τελευταίο έβγαλε ο Undertaker που μπήκε στο νούμερο 29, ενώ τελευταίος έκανε την είσοδο του ο Roman Reigns με το νούμερο 30. Ο Samoan Badass κυριάρχησε βγάζοντας εκτός τους Undertaker, Chris Jericho. Οι Bray Wyatt και Randy Orton συνεργάστηκαν μαζί στο τέλος προκειμένου να τον εξοντώσουν, ο Reigns κατάφερε να ανακάμψει και να πετάξει έξω τον Wyatt και ο Orton βρήκε την ευκαιρία και τον έβγαλε έξω για να κερδίσει τον αγώνα.

                                                    The Viper strikes with an RKO outta nowhere!

   Άποψη: Προσωπικά, δε με δυσαρέστησαν καθόλου ούτε η κατάκτηση του 16ου από το Cena, ούτε η νίκη του Royal Rumble από τον Orton. Το τελευταίο μάλιστα σηματοδοτεί και την άμεση κατάκτηση του WWE title από τον Bray Wyatt για να ολοκληρωθεί το feud τους στη WM. Όσοι κλαίγονται για την νίκη του Viper, ελπίζω μόνο να μην ήταν αυτοί που παρακάλαγαν να νικήσει ο Jericho ή ο Undertaker. Όπως και να έχει, ας προχωρήσω... Έχεις ένα μεστό ξεκίνημα στο Rumble, με τζομπεράδες και low carders να απαρτίζουν τον αγώνα. Όλα αυτά μέχρι να μπει ο Strowman στο νούμερο 7 (αν θυμάμαι καλά) και να καθαρίσει το τοπίο. Στη συνέχεια, ο αγώνας φτιάχνει μιας και στο ρινγκ εμφανίζονται παλαιστές σχετικά μεγάλου βεληνεκούς, όπως ο Zayn, ο Dillinger, o Ambrose, ο Corbin. Είχες και το story στο ρινγκ που όλοι συνεργάζονταν να βγάλουν το Strowman, το οποίο τελείωσε με σωστό τρόπο, όλα καλά. Από εκεί και πέρα τα πράγματα κυλούσαν σε έναν σχετικά μέτριο θα έλεγα ρυθμό. Μεγάλα λάθη το ότι συμμετείχαν και τα τρία μέλη της New Day, όπως και ο Enzo, και "έφαγαν" θέσεις από πιθανές εκπλήξεις. Όλα ομαλά πάντως μέχρι που εμφανίζεται στο νούμερο 26 ο Lesnar. Βγάζει δυο τρεις παλαιστές μεγάλου βεληνεκούς, όπως ο Ambrose και ο Ziggler που μέχρι πριν λίγους μήνες πρωταγωνιστούσαν και παλεύαν για παγκόσμιους τίτλους, σαν τσουβάλια με σκατά (ούτε o Ellsworth να ήταν...) και στη συνέχεια τους ρίχνει όλους τέζα, καμιά οχταριά άτομα στο ρινγκ, για να φανεί δυνατός και να χύσουν τις οθόνες τους οι 15χρονοι οπαδοί του. Και γιατί όμως όλα αυτά; Μα φυσικά για να εμφανιστεί στο νούμερο 28 ο Goldberg και να τον βγάλει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ωραίο σενάριο αυτό, ο Lesnar θα βάζει κάτω σαν κορίνες του μπόουλινγκ όλο το ρόστερ και μετά θα πέφτει ξερός από ένα Spear του Goldberg. Όπως και να έχει, το κακό συνεχίστηκε και έγινε ακόμα χειρότερο όταν στο νούμερο 30 μπήκε ο Reigns. Εκεί που όλοι περίμεναν μια έκπληξη τύπου Finn Balor, ο Samoan Gay-Badass εμφανίζεται, βγάζει έξω όλα τα φαβορί για να κερδίσουν το Rumble (για έναν περίεργο και σωστό λόγο είχαν μείνει σχεδόν όλοι όσοι ακούγονταν ως πιθανοί νικητές μέχρι το τέλος) και στο τέλος βγαίνει από τον Orton. Αφού χρειάστηκε να γίνει double team του Orton και του Wyatt πάνω του, αφού τις έφαγε πιο πριν από κάμποσους παλαιστές στο Rumble, αφού πολύ πιο πριν είχε δώσει έναν εξουθενωτικό αγώνα με τον KO και του τις είχε "βρέξει" ο Strowman. Το super push του συνεχίστηκε, όλα δείχνουν ότι θα πάει με Undertaker στη WM και ο Vince τα έκανε για άλλη μια φορά σαν τα γέρικα μούτρα του.


   
SHARE
    Σχόλια για το άρθρο
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου