RAW 9/1/2017: Είκοσι εννέα τάφοι για είκοσι εννέα ψυχές

                           

    Η μεγάλη ανακοίνωση του Undertaker για τη συμμετοχή του στο Royal Rumble Match ήταν αυτή που ξεχώρισε στο χτεσινό RAW. Ο Deadman εμφανίστηκε στο κόκκινο σόου και "ψάρωσε" γι' άλλη μια φορά τους πάντες στέλνοντας το δικό του μήνυμα εν όψει του δρόμου προς τη WrestleMania. Κατάφεραν επιτέλους να εκθρονίσουν τον Roman Reigns οι Chris Jericho και Kevin Owens και να γίνουν οι νέοι United States πρωταθλητές, συνεχίζει να τα βάζει με τον Braun Strowman ο Seth Rollins, πραγματοποίησε την εμφάνιση του ο Shawn Micheals. Διαβάστε παρακάτω.


   Το σόου άνοιξε με ένα backstage segment ανάμεσα σε Mick Foley και Stephanie McMahon στο οποίο η RAW commissioner επαινούσε τον GM του κόκκινου brand για την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει και είπε ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου θα έχει ετοιμάσει μια πλήρη αναφορά για τη συνολική του προσφορά. Τους διέκοψε ο Seth Rollins ο οποίος ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στο Royal Rumble Match και στη συνέχεια τον ίδιο ο Braun Strowman ο οποίος ζητούσε απεγνωσμένα από τους ιθύνοντες του brand να του δώσουν αγώνα είτε με τον Goldberg είτε με τον Roman Reigns για να πάρει εκδίκηση για το Spear που του εκτέλεσαν την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Rollins εκνευρίστηκε με τη συμπεριφορά του Monster Among Men και δεν άργησαν να ανάψουν τα αίματα και να ξεσπάσει brawl ανάμεσα τους. Πλήθος προσωπικού εμφανίστηκε για να τους χωρίσει.

                                             

   Στον αγωνιστικό χώρο, την αυλαία είχε προγραμματιστεί να ανοίξει ο Handicap αγώνας για το US title ανάμεσα στους Roman Reigns, Chris Jericho και Kevin Owens. Πριν όμως αρχίσει το ματς και κατά τη διάρκεια της εισόδου του Reigns, την εμφάνιση του έκανε ο Braun Strowman ο οποίος επιτέθηκε μαζί με τους Jericho και Owens στον US Champ. Σαν από μηχανής θεός, ο Seth Rollins εμφανίστηκε κι αυτός με μια καρέκλα στο χέρι για να σώσει τον πρώην παρτενέρ του στη Shield και να πετάξουν μαζί εκτός ρινγκ τους heels. Η Stephanie McMahon διέκοψε τον όλο σαματά προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση και προγραμμάτισε να διεξαχθεί ο Handicap αγώνας για το US title στο main event της βραδιάς ενώ για εκείνη ακριβώς τη στιγμή ο Rollins θα αντιμετώπιζε τον Strowman.

                                                 

   Σε ένα όμορφο ματς, Seth Rollins και Braun Strowman ήρθαν ισόπαλοι με Double Count-Out. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Monster Among Men συνέχισε την επίθεση του στον Architect ο οποίος όμως τελικά κατάφερε να τον απωθήσει από το ρινγκ με τη χρήση μια καρέκλας.

                                                 

   Σε ένα backstage segment, την συζήτηση της Bayley με τη Sasha Banks διέκοψαν οι Charlotte και Nia Jax που επιτέθηκαν στις δυο κολλητές. Η Jax μάλιστα τα έβαλε και με την ίδια την πρωταθλήτρια "κολλώντας" την στον τοίχο.


   Πολύ γρήγορος ήταν ο αγώνας ανάμεσα σε Jack Gallagher και Drew Gulak, με τον πρώτο να αναδεικνύεται νικητής.

                                                 

   Ο Shawn Michaels πραγματοποίησε την εμφάνιση του για να μιλήσει για τη νέα ταινία στην οποία θα συμμετέχει και θα προβληθεί πολύ σύντομα στις αίθουσες των σινεμά. Τον διέκοψαν οι Rusev, Jinder Mahal και Lana με τον Βούλγαρο να απαιτεί να συμπεριληφθεί στην ταινία και η σύζυγος του. Την εμφάνιση τους έκαναν τότε οι Enzo Amore και Big Cass και μετά από κάποιες προσβολές τους στους heels κανονίστηκε ματς ανάμεσα στον powerhouse και τον Mahal στο οποίο ο πρώτος πήρε τη νίκη έπειτα από ένα Empire Elbow.

                                                Big Cass challenges The Bulgarian Brute, who instead offers Jinder Mahal.

   Σε έναν πολύ γρήγορο αγώνα, ο Neville νίκησε εύκολα με Submission τον Lince Dorado. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Βρετανός συνέχισε την επίθεση του στον μασκοφόρο παλαιστή μέχρι να κάνει την εμφάνιση του ο Rich Swann για να τον σώσει.

                                               

   Εκδίκηση πήραν οι Cesaro και Sheamus από τους Gallows και Anderson, για την ήττα του Ελβετού μια εβδομάδα πριν από τον τελευταίο, καθώς ο Ιρλανδός κατάφερε να αποσπάσει το θετικό αποτέλεσμα στο ματς του με τον Gallows έπειτα από ένα Brogue Kick.

                                                

   Νωρίτερα στα παρασκήνια, η Stephanie McMahon έβαλε προθεσμία στον Mick Foley μέχρι ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο του Monday Night RAW ώστε να εμφανίσει τον Undertaker που της είχε υποσχεθεί ότι θα φέρει. Ο Foley παρακάλεσε τον Deadman να κάνει την εμφάνιση του για να μην έχει μπλεξίματα με τη Steph αλλά τα παρακάλια του δεν εισακούστηκαν. Η McMahon έκανε την εμφάνιση της εκνευρισμένη και ανέφερε πως παρόλο που ο Mick κάνει καλή δουλειά ως RAW GM, πάντα θα υπάρξει κάτι το οποίο θα πάει στράφι όπως ακριβώς και η υπόσχεση του για την εμφάνιση του Undertaker. Οι καμπάνες τότε χτύπησαν και την εμφάνιση του έκανε ο θρυλικός παλαιστής μέσα από έντονα επιφωνήματα του κοινού. Ανέφερε πως δεν υπακούει σε κανέναν και κάνει ότι αυτός θέλει και ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στο Royal Rumble Match στο οποίο θα σκάψει είκοσι εννέα τάφους για τις ψυχές των είκοσι εννέα παλαιστών που θα βρεθούν στο δρόμο του.

                                                 

   Λίγο νωρίτερα στη βραδιά, οι εμφανώς εκνευρισμένες από την επίθεση των Charlotte και Nia Jax, Sasha Banks και Bayley, ζήτησαν αγώνα με τις πρώτες από τη Stephanie McMahon. Τα νεύρα της Sasha λίγο έλειψαν να τη φέρουν σε διαπληκτισμό με τη RAW commissioner η οποία τελικά κανόνισε τον αγώνα που της ζήτησαν. Σε αυτόν οι heels πήραν τη νίκη έπειτα από Leg Drop της Nia Jax στη Bayley.

                                                  

   Οι New Day συνέχισαν να πικάρουν τον Titus O' Neil ο οποίος γι' άλλη μια φορά προσπάθησε μάταια να τους πείσει να τον εντάξουν στη φατριά. Ως αποτέλεσμα του όλου πειράγματος, ο Titus τα έβαλε αυτή τη φορά με τον Kofi Kingston από τον οποίον και έχασε έπειτα από αντιπερισπασμό των υπόλοιπων μελών της New Day και Trouble in Paradise.

                                                   

   Στο main event της βραδιάς, ο Roman Reigns δεν άντεξε το αριθμητικό μειονέκτημα, συμπεριλαμβανομένης και της επίθεσης που είχε δεχτεί λίγες ώρες πριν από τον Braun Strowman, και ηττήθηκε από τους Kevin Owens και Chris Jericho με Codebreaker του δεύτερου ο οποίος έγινε ο νέος United States πρωταθλητής. Ο Big Dog προσπάθησε στην αρχή να παίξει "βρώμικα" και να επιτεθεί στους δυο κολλητούς πριν την έναρξη του ματς, εν τέλει όμως υπέκυψε στη συνεργασία τους και έχασε με αποτέλεσμα να απολέσει τον τίτλο του.

                                                  Jericho stands tall as the new U.S. Champion.

ΑΠΟΨΗ: Σε γενικές γραμμές, πολύ καλό το RAW που ξεπέρασε κατά χίλια τα προηγούμενα. Ελάχιστα fillers, ωραίο booking και εμφανίσεις θρύλων όπως ο Undertaker και ο Shawn Micheals επηρέασαν πολύ σε αυτή την αλλαγή. Η εμφάνιση του πρώτου μάλιστα αποτέλεσε και το highlight του επεισοδίου (για εμένα) μιας και συνοδεύτηκε από σωστό booking και ένα υπέροχο promo του Deadman που έδειξε ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα εξακολουθεί να παραμένει το ίδιο "ψαρωτικός". Θέτει υποψηφιότητα ήδη για εμένα για νικητής του Royal Rumble Match ο Taker, δεδομένων και των spoilers που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το αν είναι σωστή ή όχι μια ενδεχόμενη νίκη του θα αναλυθεί σε άλλο άρθρο. Από την άλλη, η εμφάνιση του HBK δεν έπαιξε κάποιον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στα σενάρια του κορυφαίου wrestling promotion μιας και ο Showstopper συμμετείχε σε ένα απλό segment με τους Enzo Amore, Big Cass, Rusev, Lana και Jinder Mahal το οποίο όμως ήταν ιδιαίτερα απολαυστικό και ευχάριστο. Τι άλλο είχαμε; Αα ναι, το main event. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!! Μετά από κάμποσες εβδομάδες άθλιου χτισίματος ως πρωταθλητή (είχαμε ξεχάσει σε ένα σημείο ότι έχει τον τίτλο) ο Roman Reigns απόλεσε τον US title. Νέος πρωταθλητής ένας άνθρωπος που έχει δώσει και την ψυχή του για την εταιρεία όλα τα χρόνια που βρίσκεται εκεί και που σίγουρα θα ανεβάσει τη ζώνη σε μεγάλα ύψη, ο Chris Jericho. Χάρηκα πολύ για την επικράτηση των κολλητών στο Handicap Match και ελπίζω το US Championship να παραμείνει στα χέρια τους για αρκετό καιρό. Το άξιζε πολύ ο Jericho να πάρει έναν τίτλο μετά την εξαιρετική περσινή χρονιά που διένυσε στο WWE. Κάτι σαν ανταμοιβή. Για τα υπόλοιπα θα κάνω μια σύντομη αναφορά και θα πω πως μου αρέσει το όλο booking που γίνεται στην κατηγορία των γυναικών, έχω αρχίσει να βαριέμαι τρελά τους Cruiserweights (εκτός βέβαια του τιτανομέγιστου και χαρισματικότατου Jack Gallagher), θέλω να ξαναδώ τους Strowman και Rollins να αναμετρούνται μιας και έκρινα ότι έχουν κάποια χημεία μεταξύ τους στο ρινγκ. Όπως και να έχει το RAW βελτιώνεται και ελπίζω να συνεχίζει να ανεβάζει στροφές. Μετά τους Goldberg και Undertaker, το μενού την επόμενη εβδομάδα περιλαμβάνει Brock Lesnar. Για να δούμε...
   
SHARE
    Σχόλια για το άρθρο
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου