Classic PPV Reviews - Royal Rumble 2007: Τα κατάφερε ο Undertaker!

Μπορεί αύριο να πραγματοποιείται το φετινό Royal Rumble PPV, ωστόσο το GWN σας πάει λίγο πίσω στην ιστορία του PPV και συγκεκριμένα στην έκδοση του 2007. Διεξάχθηκαν συνολικά πέντε αγώνες ενώ την αυλαία έκλεισε το παραδοσιακό Royal Rumble Match όπου ο νικητής του λαμβάνει μία εγγυημένη ευκαιρία για την κατάκτηση ενός παγκόσμιου τίτλου στην εκάστοτε WrestleMania.

Το Royal Rumble 2007 έγινε στις 28 Ιανουαρίου στο AT&T Center στο San Antonio του Texas. Περίπου 13.500 θεατές παρακολούθησαν τον Undertaker να στέφεται νικητής του Royal Rumble Match, τον John Cena να ξεπερνά με δυσκολία το εμπόδιο του Umaga και τον Batista να διατηρεί επιτυχώς το World Heavyweight Championship. 

Ας δούμε όμως με τη σειρά όλους τους αγώνες που έλαβαν μέρος στο show.

Οι Hardy Boyz κέρδισαν τους Johnny Nitro και Joey Mercury (με τη Melina)

Το show άνοιξε ο αγώνας των Hardy Boyz, Jeff και Matt Hardy, εναντίον των Johnny Nitro και Joey Mercury. Ένας αγώνας με σχετικά γρήγορο ρυθμό που ήταν ότι έπρεπε για να "ζεστάνει" το κοινό για την συνέχεια του Royal Rumble. Πολλές double-team κινήσεις από τους Hardy Boyz στους αντιπάλους τους, οι οποίοι ανταπέδιδαν με προσαρμοσμένες επιθέσεις σε διάφορα σημεία του σώματος τόσο του Jeff όσο και του Matt Hardy. Τελικά η νίκη πήγε στους αδερφούς Hardy όταν μέσα στη σύγχυση που επικράτησε, ο Jeff Hardy έκανε το tag στον αδερφό του, ανέβηκε στο τρίτο σχοινί και εκτέλεσε το Swanton Bomb για το pinfall.

Βαθμολογία: 2.5/5

Bobby Lashley (c) vs Test για το ECW World Championship

Ακολούθησε ο αγώνας για το ECW World Championship μεταξύ του πρωταθλητή Bobby Lashley και του διεκδικητή Test. Δεν είδαμε κάτι ιδιαίτερο στον αγώνα, όπου ο Lashley ήταν ο κυρίαρχος για σημαντικό μέρος του με τον Test να προσπαθεί επανειλημμένως να πάρει το πάνω χέρι, μάταια όμως. Ο Lashley κατάφερε να διατηρήσει τον τίτλο του μετά από ένα countout, όταν ο Test αρνήθηκε να επιστρέψει στο ρινγκ όντας τρομαγμένος από την δύναμη του Lashley. Δεν τη γλύτωσε όμως καθώς ο Lashley αφού τον κυνήγησε και τον έπιασε, του εκτέλεσε ένα powerslam και τον άφησε ξαπλωμένο στον καμβά.

Βαθμολογία: 2/5

Batista (c) vs Mr. Kennedy για το World Heavyweight Championship

Σειρά είχε ο αγώνας του πρωταθλητή Batista εναντίον του Mr. Kennedy για το World Heavyweight Championship. O Batista προσπάθησε να πάρει από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα, όμως ο Mr. Kennedy επικεντρώθηκε στο να καταστήσει το πόδι του Batista τραυματισμένο ώστε ο Animal να μην είναι σε θέση να εκτελέσει το Batista Bomb. Αυτό συνέβη κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ώσπου ο Batista χτύπησε κατά λάθος τον διαιτητή, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Kennedy με ένα low blow και ένα neckbreaker. Παρ'όλα αυτά, ο διαιτητής δεν μπόρεσε να μετρήσει μέχρι το τρία, ο Batista τα "πήρε", του έκανε το Batista Bomb και έτσι διατήρησε τον τίτλο του.

Βαθμολογία: 3/5

John Cena (c) vs Umaga για το WWE Championship

Στη συνέχεια, ο John Cena κλήθηκε να υπερασπιστεί το WWE Championship εναντίον του Samoan Bulldozer, Umaga, σε ένα Last Man Standing Match. O Umaga απέκτησε τον έλεγχο αρχικά με δυνατές επιθέσεις στον Cena και κάνοντάς χρήση των σκαλοπατιών. Ο Cena όμως δεν το έβαλε κάτω, ο Estrada έκανε το λάθος να ξεβιδώσει την στήριξη των σχοινιών και ο Cena αφού εκτέλεσε το Attitude Adjustment στον Umaga "κλείδωσε" ένα πρωτότυπο STF όπου περιτύλιξε το σχοινί γύρω από το λαιμό του Umaga, τον άφησε αναίσθητο και έτσι πήρε τη νίκη και παράλληλα κράτησε το WWE Championship.

Βαθμολογία: 3.5/5

2007 Royal Rumble Match 

Στο τέλος της βραδιάς ήταν το Royal Rumble Match του 2007 με το νικητή να λαμβάνει μία ευκαιρία για έναν παγκόσμιο τίτλο της επιλογής του στην WrestleMania 23. Την αρχή έκαναν οι Ric Flair και Finlay και ακολούθησαν ονόματα όπως οι Edge, Kane, Jeff και Matt Hardy αλλά και θρύλοι όπως οι Sabu, Sandman και Tommy Dreamer. O Viscera μπήκε στο νούμερο 19 και χρειάστηκε η συνδρομή όλων των superstars που βρίσκονταν στο ρινγκ εκείνη τη στιγμή καθώς και ένα superkick από τον Shawn Michaels που μπήκε στο νούμερο 23 για να αποκλειστεί. Προς το τέλος του αγώνα έκανε την είσοδό του ο Great Khali στο νούμερο 28 και όλα έγειραν προς το μέρος του, καθώς απέκλεισε επτά superstars που βρέθηκαν στο διάβα του. Και εκεί που όλοι περίμεναν επικράτηση του Khali, ο τριακοστός συμμετέχων στο Royal Rumble Match δεν ήταν άλλος από τον θρυλικό Undertaker, ο οποίος όχι μόνο απέκλεισε εμφατικά τον Khali αλλά "καθάρισε" και το ρινγκ. Οι Edge και Randy Orton, οι τότε World Tag Team Champions κυριάρχησαν στο τέλος με την βοήθεια της καρέκλας με την οποία χτύπησαν τον Undertaker, ωστόσο ο Shawn Michaels από το πουθενά απέκλεισε και τα δύο μέλη της Rated-RKO. Έτσι λοιπόν έμειναν στο τέλος οι Undertaker και Shawn Michaels. Μετά από έναν αγώνα που έδωσαν και στιγμές όπου πιστέψαμε πως ο νικητής θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε, ο Undertaker απέκλεισε τον Michaels και έτσι κατέκτησε το Royal Rumble για πρώτη φορά στην καριέρα του. 

Βαθμολογία: 4.5/5

Άποψη: Συνολικά, το Royal Rumble 2007 ήταν ένα πολύ καλό PPV, σίγουρα ένα από τα καλύτερα που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ και αυτό μπορούμε να το ισχυριστούμε μόνο και μόνο από το κορυφαίο Royal Rumble Match που έλαβε μέρος. Οι αγώνες πριν από αυτό δεν απογοήτευσαν αλλά δεν ήταν και κάτι εξαιρετικό, με εξαίρεση ίσως το Last Man Standing Match. Παρ'όλα αυτά, το Royal Rumble Match αποζημίωσε όλους αυτούς που πλήρωσαν προκειμένου να δουν το PPV διότι είχε ότι θα μπορούσε να περιμένει κανείς από έναν τέτοιο αγώνα. Το Final-Four με τους Edge, Randy Orton, Shawn Michaels και Undertaker είναι αν όχι το καλύτερο, ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών και το Royal Rumble Match είναι κατά τη γνώμη μου το καλύτερο που έχει γίνει ποτέ. Ιδιαίτερα οι Undertaker και Shawn Michaels μας προϊδέασαν για το τι θα βλέπαμε δύο χρόνια μετά στον αγώνα τους στην WrestleMania 25. Ένα πολύ ευχάριστο PPV που θα μπορούσε να σας βάλει στο κλίμα για το αυριανό Royal Rumble 2017.

Ποιο άλλο παλιό PPV θα θέλατε να κάνουμε review; Γράψτε στα σχόλια!
SHARE
    Σχόλια για το άρθρο
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου