Classic PPV Reviews - No Mercy 2001: Και στο τέλος...Steve Austin!

Το No Mercy 2001 πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του ίδιου έτους και έλαβε μέρος στο Savvis Center στο Missouri του Saint Louis. Τα 15.647 άτομα που βρέθηκαν στο στάδιο παρακολούθησαν τον Edge να στέφεται νέος Intercontinental Champion, τον Chris Jericho να κατακτά το WCW Championship και τον Steve Austin να διατηρεί το WWF Championship, σε ένα συνολικά ωραίο PPV.

Ας δούμε όμως ξεχωριστά τους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο show.

Οι Hardy Boyz (με τη Lita) επιβλήθηκαν των Lance Storm και Hurricane (με τη Mighty Molly και την Ivory) και διατήρησαν το WCW Tag Team Championship
Στον πρώτο αγώνα της βραδιάς οι Jeff Hardy και Matt Hardy επιβλήθηκαν των Lance Storm και Hurricane σε έναν αγώνα που ήταν ότι πρέπει για να ανοίξει την αυλαία, καθώς ως συνήθως οι Hardy Boyz έδειξαν την πολύ καλή χημεία που έχουν μεταξύ τους. Ο αγώνας είχε αρκετό highflying, παρεμβάσεις τόσο από Lita με την μεριά των Hardy Boyz όσο και της Mighty Molly και της Ivory από την πλευρά των Lance Storm και Hurricane και είχε τη κατάλληλη ένταση ώστε να "ανεβάσει" το κοινό για τη συνέχεια του show.

Βαθμολογία: 2.75/5

Ο Test επιβλήθηκε του Kane
Ο συγκεκριμένος αγώνας δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς wrestling. Ο Test κατάφερε να πάρει τη νίκη εναντίον του Kane αφού πρώτα έκανε low blow και έπειτα εκτελώντας το Big Boot στον Big Red Monster για το pinfall.

Βαθμολογία: 2/5

H Torrie Wilson νίκησε την Stacy Keibler σε ένα Lingerie Match
Δε νομίζω να χρειάζεται να αναφέρω κάτι για τον συγκεκριμένο "αγώνα". Το μόνο που έχω να πω είναι ότι η Torrie Wilson επικράτησε της Stacy Keibler μέσω ενός roll-up.

Βαθμολογία: -

Ο Edge επικράτησε του Christian και στέφθηκε νέος Intercontinental Champion σε ένα Ladder Match

Δύο σπεσιαλίστες σε τέτοιου είδους αγώνες, οι Edge και Christian, έδωσαν ένα πολύ όμορφο Ladder Match με πολύ ωραία spots, μπόλικο storytelling και γενικότερα ότι θα μπορούσαμε να περιμένουμε από wrestlers του βεληνεκούς τους. Ο Christian, προσπάθησε όσο μπορούσε να διατηρήσει το Intercontinental Championship, αλλά ο Edge ήταν αυτός που ριψοκινδύνευσε περισσότερο, και ήταν τελικά αυτός που κατάφερε να ανακτήσει το Intercontinental Championship και να αναδειχθεί πρωταθλητής.

Βαθμολογία: 4/5

Οι Dudley Boyz επικράτησαν των Big Show και Tajiri και διατήρησαν το WWF Tag Team Championship
Το PPV συνεχίστηκε με ένα ακόμη Tag Team Match στο οποίο οι Dudley Boyz κλήθηκαν να υπερασπιστούν το WWF Tag Team Championship εναντίον των Big Show και Tajiri. Στην αρχή του αγώνα οι Dudleys επικεντρώθηκαν στο να αποτρέψουν τον Tajiri από το να κάνει Tag στον Big Show, με αποτέλεσμα να επιτίθενται συνεχώς με αρκετές κινήσεις στον Japanese Buzzsaw. Τελικά, οι Dudley Boyz πήραν τη νίκη εκτελώντας το 3D στον Tajiri και παράλληλα διατήρησαν το WWF Tag Team Championship.

Βαθμολογία: 2.25/5

O Undertaker επικράτησε του Booker T
Ο 5 φορές WCW World Champion Booker T αντιμετώπισε τον Undertaker, σε έναν αγώνα που είχε καλή ψυχολογία και στον οποίο και οι δύο παλαιστές φάνηκαν δυνατοί. Ο Phenom κατάφερε να πάρει τη νίκη εκτελώντας το Last Ride στον Booker T.

Βαθμολογία: 3.25/5

Ο Chris Jericho επικράτησε του Rock και έγινε ο νέος WCW Champion
Άλλος ένας πολύ ωραίος αγώνας από το No Mercy 2001, στον οποίο ο Y2J απέσπασε τη νίκη από τον Rock και στέφθηκε ο νέος WCW Champion, καθώς με τη χρήση της καρέκλας που έφερε στο ρινγκ η Stephanie McMahon μπόρεσε να κρατήσει τον Rock κάτω για τον pinfall. Στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα, και οι δύο wrestlers αντάλλαξαν signatures και finishers, ενώ η Stephanie McMahon δέχθηκε και ένα Rock Bottom από τον Brahma Bull, που ήταν προφανώς εκνευρισμένος από την παρέμβασή της στον αγώνα.

Βαθμολογία: 3.5/5

Ο Steve Austin επικράτησε των Kurt Angle και Rob Van Dam και διατήρησε το WWF Championship
Στο main event της βραδιάς, ο Steve Austin κλήθηκε να υπερασπιστεί το WWF Championship εναντίον του Kurt Angle και του Rob Van Dam. Ένας αγώνας με πολύ καλό ρυθμό, στον οποίο ο Kurt Angle ήταν ο Technician, o Steve Austin ήταν ο Brawler και ο RVD o Highflyer. Ο συνδυασμός τους μας έδωσε έναν πολύ καλό αγώνα, με brawling εκτός του ring, highflying από τον Rob Van Dam και τα κλασικά Stone Cold Stunners από τον Texas Rattlesnake. Με ένα τέτοιο κατάφερε να και διατηρήσει τον τίτλο του, όταν το εκτέλεσε στον RVD. Στον αγώνα παρενέβησαν τόσο ο Vince όσο και ο Shane McMahon, οι οποίοι μάλιστα ήρθαν και στα χέρια προς το τέλος του αγώνα. Το show έκλεισε με τον Stone Cold να πανηγυρίζει για τη διατήρηση του WWF Championship.

Βαθμολογία: 3.5/5

Άποψη: Το No Mercy 2001 ήταν ένα αρκετά καλό PPV, από το οποίο σίγουρα αξίζει να δείτε το φανταστικό Ladder Match μεταξύ του Edge και του Christian, τον αγώνα του Chris Jericho εναντίον του Rock αλλά και το Triple Threat που έλαβε μέρος στο main event της βραδιάς. Οι υπόλοιποι αγώνες δεν ξεχώρισαν σε κάτι, αλλά συνολικά μπορώ να πω πως το συγκεκριμένο PPV του WWE ήταν ικανοποιητικό και ευχάριστο. Βαθμολογία PPV:7/10

Ποιο άλλο παλιό PPV θα θέλατε να κάνουμε review; Γράψτε στα σχόλια!
SHARE
    Σχόλια για το άρθρο
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου