Roadblock: End of the Line 2016: Προβλέψεις από τον Kill Bill

                                                               Αποτέλεσμα εικόνας για roadblock end of the line poster

   Το Roadblock: End of the Line είναι το σόου που θα σημάνει το κύκνειο άσμα στα PPV του WWE για το 2016. Θα διεξαχθεί στην PPG Paints Arena του Pittsburgh και η κάρτα του θα περιλαμβάνει πολλούς όμορφους αγώνες στους οποίους θα συμμετάσχουν παλαιστές από το ρόστερ του Monday Night RAW, με το 30 Minute Iron Man Match ανάμεσα στις Sasha Banks και Charlotte για το Womens title να δεσπόζει και να αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος.


   Φτάσαμε λοιπόν στο τέλος της χρονιάς... Το 2016 αποτέλεσε μια ιδιαίτερη χρονιά στη σύγχρονη ιστορία του WWE μιας και φιλοξένησε ποικίλες αλλαγές στο υπάρχον προϊόν. Μέσα σε αυτή την άκρως εντυπωσιακή χρονιά είδαμε ντεμπούτα μεγάλων παλαιστών (AJ Styles, Sami Zayn), πανέμορφους αγώνες, ξεχωριστά σενάρια και φυσικά ένα brand extension που ήρθε να αλλάξει ριζικά το τοπίο και να προσφέρει κάτι εντελώς διαφορετικό στο κοινό του WWE, κάτι που είχαμε να δούμε από το 2006. Τελευταίο μεγάλο σόου θα αποτελέσει το Roadblock: End of the Line. Όσο κι  αν ακούγεται περίεργο, το συγκεκριμένο σόου δε θα αποτελέσει το πρώτο Roadblock στην ιστορία του WWE, για την ακρίβεια δε θα αποτελέσει καν το πρώτο για τη φετινή χρονιά. Στο δρόμο για τη WrestleMania, η εταιρεία είχε διοργανώσει ένα live event, το οποίο όμως είχε τη μορφή PPVκαθώς προβαλόταν live από το WWE Network και ονομαζόταν Roadblock, στο main event του οποίου o Triple H υπερασπίστηκε επιτυχημένα τον τίτλο του απέναντι στον Dean Ambrose. Το σημερινό Roadblock διαθέτει μια δυνατή (από άποψης ονομάτων) κάρτα, η οποία περιλαμβάνει μόνο παλαιστές του RAW, με τα ονόματα των Sasha Banks, Charlotte, Roman Reigns και Kevin Owens να πρωταγωνιστούν. Πάμε όμως να δούμε με τη σειρά τους αγώνες και να τους αναλύσουμε.


   Στο Kickoff του show, οι Big Cass και Rusev θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε μια κόντρα που είχε κακό χτίσιμο (για εμένα τουλάχιστον) με μόνες φωτεινές αναλαμπές τις αστείες στιγμές του Enzo Amore με τη Lana. Απότομο πέσιμο στην κάρτα για τον Βούλγαρο που από τη mid card section βρέθηκε να παλεύει στο Kickoff ενός PPV. Ευελπιστώ να ξανανέβει σύντομα στην κάρτα μιας και αποτελεί έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο παλαιστή του κόκκινου brand. Όσο για τον Cass, δε με έχει πείσει ως παλαιστής ακόμη, επομένως δε νομίζω πως είναι καλή λύση τα singles matches του. Θα προτιμούσα να μείνει στην Tag Division και να αγωνίζεται στο πλευρό του Enzo. Πρόβλεψη: Εντελώς ενστικτωδώς θα προβλέψω επικράτηση του Rusev.

                                                 Αποτέλεσμα εικόνας για roadblock end of the line rusev vs cass

   Στη Tag Team Division, οι New Day, που προσφάτως έσπασαν το ρεκόρ και έγιναν οι μακροβιότεροι Tag Champs στην ιστορία της εταιρείας, θα αντιμετωπίσουν την ομάδα των Cesaro & Sheamus. Κανείς δεν αμφισβητεί την αξία των πρωταθλητών και σε ρινγκ και σε μικρόφωνο, πιστεύω όμως ότι έχουν αρχίσει και κουράζουν. Από το face turn τους στη WrestleMania Season και έπειτα δεν έχουν κάνει τίποτα το ξεχωριστό, έχουν μείνει στάσιμοι δηλαδή, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του WWE Universe να αρχίζει να τους βαριέται. Θεωρώ πως η κατάκτηση των τίτλων από τον τρομερά ταλαντούχο (και μόνιμα αδικημένο) Cesaro και τον Sheamus (που με το που έκανε ομάδα με τον Ελβετό άρχισε να αποκτάει κι αυτός ένα ενδιαφέρον) θα ήταν η σωστότερη κίνηση. Πρόβλεψη: Αν και όπως ανέφερα το σωστό θα ήταν αλλαγή των κατόχων των τίτλων, θεωρώ ότι το WWE θα συνεχίζει να προωθεί τη New Day ώσπου να τους ξεζουμίσει πλήρως και να χάσει το ενδιαφέρον της η όποια φάση. Προβλέπω λοιπόν επικράτηση των πρωταθλητών.

                                                 Αποτέλεσμα εικόνας για roadblock end of the line new day vs cesaro sheamus
 
   Στον καλύτερα χτισμένο αγώνα της βραδιάς (κατά την άποψη μου πάντα), ο Sami Zayn θα αντιμετωπίσει τον Braun Strowman, με special stipulation να αντέξει μαζί του 10 ολόκληρα λεπτά στο ρινγκ. Εξαιρετική η προώθηση του Καναδού στο feud ως του απόλυτου underdog που δεν τα παρατάει ποτέ, εξαιρετική και αυτή του Strowman ως του πανίσχυρου monster powerhouse. Τα segment των Zayn, Mick Foley επίσης τρομερά, σε έβαζαν για τα καλά στο κλίμα του feud. Μένει πλέον να δούμε αν το πολύ καλό booking πραγματοποιηθεί και στον αγώνα. Πρόβλεψη: Θεωρώ πως το special stipulation δίνει μια προβλεψιμότητα στο ματς. Ο Zayn θα κοντράρει λίγο τον Braun και στη συνέχεια θα διαλυθεί από τον powerhouse, o οποίος όμως δε θα καταφέρει να τον νικήσει μέσα σε 10 λεπτά κι έτσι το ματς θα λήξει ισόπαλο. Προσωπικά δε με χαλάει το συγκεκριμένο χτίσιμο, μιας και κανείς από τους δυο δε θα φανεί αδύναμος.


                                               Αποτέλεσμα εικόνας για roadblock end of the line zayn vs strowman

   Στην Cruiserweight κατηγορία, οι TJ Perkins και The Brian Kendrick θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Rich Swann, σε ένα ματς πολλά υποσχόμενο από άποψη θεαματικότητας, αλλά με μηδενικό χτίσιμο. Χρειάζεται να πραγματοποιηθούν δραματικές αλλαγές στην Cruiserweight Division για να μην αποτελέσει το καμένο χαρτί του WWE μέσα στους επόμενους μήνες. Υπάρχει σοβαρή έλλειψη δημιουργικότητας από πλευράς creative και αυτό γίνεται κατανοητό και στο κοινό το οποίο είναι πλήρως αδιάφορο για τους Cruiserweights. Πρόβλεψη: Θεωρώ πως ο Swann θα επικρατήσει, μιας και οι δυο προηγούμενοι στέφθηκαν ήδη πρωταθλητές και δεν είχαν κάποια επιτυχία, και στη συνέχεια θα πάει για κάποια νέα κόντρα. Θα ήθελα πολύ να δω τον Gallagher να στέφεται πρωταθλητής.

                                                   Αποτέλεσμα εικόνας για roadblock end of the line zayn vs strowman

  Πριν λίγα χρόνια αποτελούσε ένα dream match, πλέον όμως Chris Jericho και Seth Rollins θα αγωνιστούν σε ένα singles competition το οποίο πέρα από μια ικανοποιητική ροή και μερικούς ωραίους συνδυασμούς κινήσεων, δε θα προσφέρει τίποτα άλλο. Το χτίσιμο επισκιάστηκε από τη main event κόντρα των Kevin Owens και Roman Reigns, αλλά και από αυτή του Rollins με τον Universal Champ η οποία φαίνεται να μην έχει τελειώσει ακόμα. Ο Jericho, αν και αποτελεί την πιο ενδιαφέρουσα περσόνα του κόκκινου brand, εξακολουθεί να αποτελεί έναν gloryfied jobber (λογικό βέβαια μιας και η ηλικία του σε συνδυασμό με τη βαρύτητα του ονόματος του τον καθιστά ως το κατάλληλο άτομο για να προωθεί νεαρά ταλέντα). Πρόβλεψη: Εύκολη επικράτηση για Seth o οποίος να σημειωθεί ότι θα πάρει την πρώτη του νίκη σε PPV μετά το φετινό Money in the Bank τον περασμένο Ιούνιο. Νίκη που θα δώσει μια ανάσα στον Architect μετά τις συνεχείς ήττες σε title matches μεγάλων σόου.

                                                     Αποτέλεσμα εικόνας για roadblock end of the line zayn vs strowman

   Σε αντίθεση με τον Rollins, το έτερο μέλος της Shield που βρίσκεται στο RAW θα αγωνιστεί σε ένα ματς με μεγάλη βαρύτητα, στο οποίο θα διακυβεύεται το Universal title του Kevin Owens. Ένας αγώνας που από το brand extension και μετά τον έχουμε δει αρκετές φορές, κάτι που σε κάνει να αμφισβητήσεις για το αν είναι ικανός να κλέψει την παράσταση. Ο Owens σίγουρα διαθέτει την εμπειρία να δείξει διαφορετικά πράγματα στο ρινγκ και να κάνει το ματς ενδιαφέρον, το ερώτημα είναι όμως, μπορεί ο Roman να τον ακολουθήσει; Επιπλέον, ένα άλλο αρνητικό της όλης ιστορίας είναι ο παραμερισμός του τίτλου United States. Αλήθεια υπάρχει κανείς που να πήρε μυρωδιά τον τελευταίο μήνα πως ο Reigns είναι ο US Champion; Γιατί εγώ προσωπικά όχι. Εντελώς ξεχασμένος ο τίτλος ο οποίος έχει χάσει πλήρως την αξία του σχετικά με πέρσι (όταν τον είχε ο Cena στην κατοχή του) λόγω του άθλιου booking που δέχονται οι πρωταθλητές του. Για να προλάβω τυχόν κράξιμο κατανοώ πως πέρα του Reigns δεν υπήρχε άλλος ικανός διεκδικητής του Universal title από άποψης χτισίματος. Δε μπορούσαν όμως να κάνουν κάτι ώστε να πάρει κι ο τίτλος λίγη σημασία; Ένα εβδομαδιαίο title match βρε αδερφέ. Εφόσον θέλουν να προωθήσουν τον Big Dog στο main event scene ας του αφαιρέσουν τον τίτλο κι ας τον δώσουν σε κάποιον άλλο που τον έχει και ανάγκη (Neville λέω εγώ τώρα)... Πρόβλεψη: Από τη στιγμή που μόνο το Universal title είναι on the line, ο αγώνας είναι εξαιρετικά προβλέψιμος και φυσικά το αποτέλεσμα δε θα είναι άλλο από νίκη του KO.

                                                        Αποτέλεσμα εικόνας για roadblock end of the line zayn vs strowman

   Και πάμε τώρα στο ματς που όντως θα κλέψει την παράσταση!!! Με διαφορά το πιο ενδιαφέρον του PPV, θέτει από τώρα υποψηφιότητα για Match of the Year, πόσο μάλλον για Match of the Night. Charlotte και Sasha Banks θα αναμετρηθούν σε ένα τριαντάλεπτο Iron Man αγώνα που θα δώσει ένα τέλος, στην ίσως καλύτερη γυναικεία κόντρα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Το booking καταπληκτικό (αν εξαιρέσεις τις συχνές αλλαγές της κατόχου του τίτλου ανάμεσα τους) με τις δυο ταλαντούχες γυναίκες να δίνουν άρτιες, για τα γυναικεία δεδομένα (και όχι μόνο), παραστάσεις στο ρινγκ και να δείχνουν πως και οι γυναίκες μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο WWE. Hell in a Cell, Falls Count Anywhere και τώρα Iron Man ματς!!!!!!!! Κι αν αναλογιστεί κανείς την επιτυχία που είχε το πρώτο Iron Man Macth γυναικών στο NXT ανάμεσα στις Sasha Banks και Bayley, θα έχει μυριστεί για το τι επρόκειτο να παρακολουθήσουμε το βράδυ. Είμαι σίγουρος πως ο αγώνας αυτός θα προσφέρει πράγματα που ούτε φανταζόμασταν πως θα δούμε σε γυναικείο αγώνα και θα βάλει το καλύτερο δυνατό τέλος στην πανέμορφη αυτή κόντρα. Εξαιρετικές αθλήτριες και οι δυο με τρομερό in ring psycology και story telling ability. Δε χρειάζεται να πω κάτι άλλο. Απλά όσοι ανυπομονούμε ας περιμένουμε μέχρι τα μεσάνυχτα κι ας απολαύσουμε το καταπληκτικό ματς (όσοι το δούνε live δηλαδή). Πρόβλεψη: Κακά τα ψέματα όσο κι αν επευφημώ την όλη κατάσταση ανάμεσα στις δυο γυναίκες, πιστεύω πως ένα ακόμη title change θα χαλάσει αρκετά την όλη φάση. Το μοναδικό κακό που έχει αυτή η κόντρα είναι το ότι ο τίτλος έχει καταντήσει μπαλάκι του τένις ανάμεσα τους, κάτι που του χαλάει πολύ το πρεστίζ. Δεν με ενοχλούν οι συνεχόμενοι μεταξύ τους αγώνες, εξάλλου και οι δυο είναι τόσο ταλαντούχες που σε κάθε ματς προσφέρουν κάτι διαφορετικό, μια διαφορετική ιστορία. Αυτό που με ενοχλεί και που χαλάει πιστεύω τον περισσότερο κόσμο είναι οι συνεχόμενες αλλαγές του τίτλου ανάμεσα τους. Θεωρώ λοιπόν αναγκαία τη νίκη τη Sasha και την παραμονή της στην κορυφή του Division μέχρι και τη WrestleMania όπου θα παραδώσει τα σκήπτρα της στη Bayley. Kαι νομίζω πως και το WWE σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο, επομένως θα προβλέψω επικράτηση της πρωταθλήτριας.      
                          

                                                       Αποτέλεσμα εικόνας για roadblock end of the line zayn vs strowman

   Για να συνοψίσω, το φετινό Roadblock: End of the Line διαθέτει μια κάρτα με τα καλά και τα κακά της. Θεωρώ πως οι αγώνες θα είναι ωραίοι και θα ικανοποιήσουν το κοινό, του λείπει όμως το κάτι που θα το κάνει πιο απρόβλεπτο και πιο γλυκό στην προσμονή. Όπως και να έχει αποτελεί το τελευταίο PPV μιας πολύ καλής χρονιάς για το WWE, το κερασάκι στην τούρτα θα έλεγα, και νομίζω πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα ικανοποιήσει τους οπαδούς. Το μόνο που μένει από εμάς τους οπαδούς, είναι να το απολαύσουμε!!!!!!










SHARE
    Σχόλια για το άρθρο
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου