SmackDown 10/1/2017: Έκλεισε στόματα ο John Cena


                                         
   Τα στόματα όσων έλεγαν πως δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα πια στο ρινγκ, και πιο συγκεκριμένα αυτά των Baron Corbin και AJ Styles, έκλεισε ο John Cena στο χτεσινό επεισόδιο του SmackDown μιας και κέρδισε ολοκάθαρα στο main event του μπλε σόου τον πρώτο. Συνεχίζει να παίρνει εκδίκηση κάνοντας κόλαση τη ζωή του Miz ο Dean Ambrose, βγήκε ξανά εκτός εαυτού ο Dolph Ziggler, παρέμειναν πρωταθλητές οι American Alpha. Διαβάστε παρακάτω.


   Την αυλαία άνοιξε ο νέος Intercontinental πρωταθλητής, Dean Ambrose , ο οποίος αφού καλωσόρισε το κοινό στο πρώτο Ambrose Asylum του 2017 και ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στο φετινό Royal Rumble Match, κάλεσε στο ρινγκ τον πρώην πρωταθλητή, Miz. Ο Moneymaker έκανε την εμφάνιση του, συνοδευόμενος όπως πάντα από τη Maryse, και αφού ανακοίνωσε κι αυτός τη συμμετοχή του στο Royal Rumble Match, πρότεινε στον Champ να του παραδώσει τη ζώνη που ο ίδιος ανέβασε σε μεγάλα ύψη όσο καιρό την κράτησε. Αντί αυτού, ο Lunatic Fringe του παρέδωσε ένα βραβείο συμμετοχής, παρόμοιο με εκείνο που είχε λάβει απ' αυτόν λίγες εβδομάδες πριν, με σκοπό να τον πικάρει. Ο Miz εκνευρισμένος επιτέθηκε στον πρωταθλητή ο οποίος όμως μετά από λίγο πέρασε στην αντεπίθεση και με ένα Dirty Deeds τον ξάπλωσε αναίσθητο στον καμβά.

                                              

   Λίγα λεπτά πριν την έναρξη του προγραμματισμένου αγώνα τους, η Natalya επιτέθηκε στη Nikki Bella στα backstage τραυματίζοντας τη στο πόδι. Η συγκεκριμένη πράξη της είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει άγριο brawl ανάμεσα τους όταν παρευρέθηκαν και οι δυο στον αγωνιστικό χώρο από το οποίο τελική κερδισμένη βρήκε η Καναδή η οποία εκμεταλλεύτηκε τον τραυματισμό της babyface και την αποτέλειωσε με το Sharpshooter.

                                               

   Ένας εντελώς διαφορετικός Dolph Ziggler έκανε την εμφάνιση του για να αντιμετωπίσει τον Kalisto. Μετά από κάποια λεπτά αγώνα, ο luchador κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη με roll-up. Το γεγονός αυτό εξόργισε τον Showoff που επιτέθηκε με μανία μετά τη λήξη του αγώνα στον ανήμπορο Μεξικανό. Ο Apollo Crews εμφανίστηκε για να τον σώσει, ο Ziggler όμως διέλυσε κι αυτόν με τη χρήση μιας καρέκλας.
                               
                                                 

   Έναν ακόμη πολύ όμορφο αγώνα έδωσαν American Alpha και Wyatt Family με έπαθλο τους Tag Team τίτλους του μπλε brand. Η έχθρα που διατηρείται ανάμεσα στους Randy Orton και Luke Harper κόστισε γι' άλλη μια φορά τον αγώνα στη φαμίλια και οι Jason Jordan και Chad Gable παρέμειναν πρωταθλητές. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, οι δυο τους συνέχισαν να τσαμπουκαλεύονται ο ένας τον άλλο με αποτέλεσμα μάλιστα ο Harper να χτυπήσει άθελα του, πάνω στον τσαμπουκά με τον Orton, τον Bray ο οποίος αποχώρησε εκνευρισμένος απ' την όλη κατάσταση.

                                                    In the height of the contest, some accidental miscommunication by Luke Harper allows the titleholders to retain when Gable rolls up Orton after Harper inadvertently distracts The Viper.

   Στα παρασκήνια, ο Daniel Bryan ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα οι Becky Lynch και Alexa Bliss θα κοντραριστούν γι' άλλη μια φορά με έπαθλο το γυναικείο τίτλο. Για να αποφευχθεί μάλιστα η όποια ανάμιξη της La Luchadora, ο αγώνας τους θα είναι Steel Cage Match.


   Συνεχίζει να διατηρείται η παράξενη σχέση μεταξύ του James Ellsworth και της Carmella. Ο άλλοτε νούμερο ένα διεκδικητής για την WWE ζώνη του AJ Styles βοήθησε γι' ακόμα μια φορά τη "φίλη" του να πάρει τη νίκη σε αγώνα, αυτή τη φορά ενάντια μιας τοπικής παλαίστριας. Ως ανταμοιβή, η Carmella του υποσχέθηκε να τον πάει για ψώνια την επόμενη εβδομάδα παρόλο που ο Ellsworth είχε στο μυαλό του κάτι άλλο...

                                                   

   Την ευκαιρία να κλείσει τα στόματα όσων τον αμφισβήτησαν την προηγούμενη εβδομάδα είχε ο John Cena στο main event του επεισοδίου με τον αγώνα του απέναντι σε Baron Corbin, και εν τέλει τα κατάφερε. Ο Leader of Cenation αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τον Lone Wolf, χτύπησε στο τέλος το Attitude Adjustment για να πάρει τη νίκη.

                                                  

                                                             



   Στη συνέχεια ακολούθησαν πανηγυρισμοί με το κοινό, ενώ ο AJ Styles που παρακολουθούσε την αναμέτρηση από το announce table αρκέστηκε σε κάποια mind games.

                                                  


ΑΠΟΨΗ: Κλασικό, καλό επεισόδιο του SmackDown. Μολονότι στην αντίπερα όχθη το RAW χρειάζεται τις παρουσίες θρύλων όπως οι Goldberg, Shawn Micheals και Undertaker για να βγάλει ένα ποιοτικό σόου (τουλάχιστον έτσι δείχνει το τελευταίο διάστημα), το μπλε brand καταφέρνει να γίνει ενδιαφέρον και να ικανοποιήσει δίχως πολλές εκπλήξεις και όντας στηριζόμενο απλά στο πολύ καλό booking των storylines του. Θα ομολογήσω πάντως πως αυτή την εβδομάδα το κόκκινο σόου ήταν καλύτερο (αχ ρε Deadman). Στα επί της ουσίας τώρα, θα πρέπει να αναφέρω πως δε θεώρησα καθόλου σωστό το γεγονός πως ο Baron Corbin δέχθηκε καθαρή ήττα από το John Cena στο main event. Κατανοώ πως ο Champ δε γίνεται να φανεί αδύναμος εν όψει της αναμέτρησης του με τον AJ Styles στο Royal Rumble αλλά πιστεύω ότι το ορθότερο θα ήταν να σκεφτούν μια εξέλιξη που να προστάτευε το Lone Wolf και να μην τον έριχνε σε δυναμική. Είναι ένα από τα βαριά χαρτιά του blue brand (με τα τωρινά δεδομένα) ο νεαρός και δεν έκρινα σωστή κίνηση την ολοκάθαρη ήττα του, ακόμη κι από ένα μεγάλο όνομα όπως ο John Cena. Θα μπορούσε να γίνει κάποια παρέμβαση από τον Styles στη διάρκεια της αναμέτρησης και να κέρδιζε κάποιος με DQ. Πολύ καλύτερη επιλογή που θα προστάτευε και τους δυο αγωνιζόμενους. Εξακολουθεί πάντως να βελτιώνεται στο αγωνιστικό κομμάτι και να εντάσσει καινούριες κινήσεις στο ρεπερτόριο του ο Corbin. Συνεχίζει να μου κεντρίζει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερο ο heel Ziggler. Η αλλαγή χαρακτήρα της προηγούμενης εβδομάδας τον ανανέωσε ολικά και αυτό φάνηκε στον χτεσινό αγώνα του με Kalisto. Έδειξε νέα στοιχεία στο in ring κομμάτι (περισσότερο technician) τα οποία δεν είχαμε την ευκαιρία να τα δούμε όσο ήταν babyface. Το booking του εξοργισμένου και αγανακτισμένου από τις ήττες ταιριάζει γάντι με την περίσταση και αναμένω να δω περισσότερα τις επόμενες εβδομάδες. Γι' αρχή πάντως προβλέπω κόντρα με τον (ξεχασμένο δυστυχώς) Apollo Crews. Δε βλέπω να κρατάει για πολύ η νέα Wyatt Family μιας και ήδη άρχισαν οι μεταξύ τους αψιμαχίες. Ομολογώ πάντως πως το όλο σενάριο με την ένταξη του Randy Orton σε αυτούς είχε απόλυτη επιτυχία και ανανέωσε το ενδιαφέρον του κοινού για τη φατριά, αλλά και για τον ίδιο τον Viper. Στα υπόλοιπα έχω να αναφέρω πως μου αρέσουν τα build στις κόντρες των γυναικών, εξακολουθώ να αναμένω περισσότερα από το feud Dean Ambrose vs Miz και πως αρχίζω να συμπαθώ την όλη κατάσταση με τον Ellsworth που άρχισε και πάλι να προσφέρει γέλιο. Ευελπιστώ το SmackDown να συνεχίσει να κινείται στα ίδια επίπεδα. Έχουμε ήδη μπει στο δρόμο προς τη WrestleMania και τα σόου πρέπει σιγά σιγά να ανεβάσουν στροφές.


SHARE
    Σχόλια για το άρθρο
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου