Tables, Ladders & Chairs 2016: Προβλέψεις από τον Kill Bill

                                        Αποτέλεσμα εικόνας για wwe tlc 2016 poster

   Το φετινό TLC θα είναι το όγδοο στην ιστορία του WWE και θα διεξαχθεί στην American Airlines Center στο Dallas του Texas. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του φετινού PPV είναι ότι θα συμμετάσχουν σε αυτό αποκλειστικά και μόνο wrestlers του SmackDown. Έξι αγώνες έχουν ανακοινωθεί, με το TLC Match ανάμεσα στους AJ Styles και Dean Ambrose για το WWE Championship στο main event να δεσπόζει.


   TLC λοιπόν!!!!!!!!! Από τα συναρπαστικότερα (αν όχι το πιο συναρπαστικό) PPV του WWE τα τελευταία χρόνια. Τραπέζια, σκάλες και καρέκλες να περικυκλώνουν τον αγωνιστικό χώρο, κορμιά να πέφτουν από μεγάλα ύψη, να περνάνε μέσα από αυτά τα αντικείμενα του πόνου, να μελανιάζουν μετά από δυνατά χτυπήματα. Και το πιο σημαντικό... Να βλέπουμε ματσάρες, ματσάρες που μόνο σε αυτό το σημείο της χρονιάς μπορούμε να παρακολουθήσουμε. Κακά τα ψέματα το TLC αποτελεί το μόνο είδος αγώνα που έχει μείνει αναλλοίωτο κατά τη διάρκεια της PG Era, το μόνο που δεν έχει μετατραπεί σε πιο soft. Φέτος έχουμε μια δυνατή και πολλά υποσχόμενη κάρτα η οποία σε συνδυασμό με το χαμηλό αριθμό αγώνων που διαθέτει, υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις (δεδομένου ότι θα δοθεί βάση και πολύς χρόνος σε αυτούς τους λίγους αγώνες ώστε να απλώσουν οι παλαιστές το ταλέντο που διαθέτουν στον αγωνιστικό χώρο). Πάμε να την αναλύσουμε.



  Θα ξεκινήσω με τον πιο ασήμαντο, για πολλούς (και για εμένα μαζί), αγώνα της βραδιάς. Η Nikki Bella θα αντιμετωπίσει την Carmella σε ένα No DQ Match το οποίο θα σημάνει και τη λήξη (το ελπίζω) της κόντρας ανάμεσά τους. Δεν είμαι πολύ σίγουρος αν θα δούμε ποιοτικό αγώνα εδώ, η Nikki σίγουρα έχει βελτιωθεί τον τελευταίο καιρό στο ρινγκ αλλά το ματς παραμένει αμφιβόλου ποιότητας. Το build ήταν σχετικά αδύναμο, με μόνο λαμπρό σημείο το pipebomb της Carmella έναντι της σχέσης της Nikki με τον John Cena. Πρόβλεψη: Νίκη της Carmella (πρέπει μιας και η Nikki επικράτησε στο No Mercy).


                                       Αποτέλεσμα εικόνας για nikki bella vs carmella no dq match


   Σε ένα ματς στο οποίο προσωπικά αναμένω φανερή βελτίωση του πρώτου (ο δεύτερος το έχει έτσι κι αλλιώς) ο Baron Corbin θα αντιμετωπίσει τον Kalisto. Το stipulation θα είναι Chairs Match και οι δυο παλαιστές θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν γιατί επιβάλλεται να πάνε για μεγάλα πράγματα στο άμεσο μέλλον. Ο Kalisto είναι ένας από τους καλύτερους high flyers της εταιρείας ενώ ο Corbin αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα καθώς θεωρώ πως με βελτίωση του στις ικανότητες του στο ρινγκ, μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και World title. Το build του συγκεκριμένου αγώνα ήταν αρκετά καλό, με τον Corbin να διαλύει τον Kalisto το καλοκαίρι και να τον αφήνει εκτός για μεγάλο διάστημα και τον luchador να επιστρέφει το Νοέμβριο για να πληρώσει τον Lone Wolf με το ίδιο τίμημα. Οι δυο τους θα λύσουν εν τέλει τις διαφορές του στο TLC σε ένα ματς που αναμένεται να είναι αρκετά ποιοτικό. Πρόβλεψη: Δύσκολη η επιλογή νικητή στον συγκεκριμένο αγώνα μιας και οι δυο είναι νέοι στο main roster και το build δεν δείχνει να ευνοεί κάποιον. Θα επιλέξω εντελώς ενστικτωδώς τον Corbin.


                                     Αποτέλεσμα εικόνας για corbin vs kalisto chairs match


   Η κόντρα Miz vs Ziggler κρατάει από το Σεπτέμβριο και κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Οι δυο τους είχαν ένα αρκετά καλό feud με αποκορύφωμα τον αγώνα τους στο No Mercy ο οποίος από άποψης story telling ήταν από τους κορυφαίους της χρονιάς. Εκεί έπρεπε να είχε τελειώσει και κατά τη γνώμη μου η μεταξύ τους κόντρα και όχι να ξαναπάρει το title ο Miz λίγες εβδομάδες μετά. Κατανοώ πως ο Moneymaker διανύει μια από τις ποιοτικότερες περιόδους της καριέρας του και για πρώτη φορά είναι over με ένα μεγάλο μέρος του WWE Universe αλλά με την επανάκτηση του τίτλου λίγες μέρες πριν το Survivor Series ουσιαστικά ακύρωσε το πολύ όμορφο storyline ανάμεσα σε αυτόν και τον Ziggler στο δρόμο προς το No Mercy. Ο αγώνας θα είναι αρκετά καλός (με τέτοιο stipulation δύσκολα βγάζεις άσχημο αγώνα) και θεωρώ πως θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα του feud. Πρόβλεψη: Αν και θεωρώ πως ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να κερδίσει ο Ziggler και ο Miz να πάει για νέα πράγματα, πιστεύω πως ο δεύτερος θα επικρατήσει και θα κλείσει έτσι τη μεταξύ τους κόντρα. 
                              

                                  Αποτέλεσμα εικόνας για ziggler vs miz ladder match

   Η ένταξη του Randy Orton στους Wyatts μου ήρθε σαν κοτρόνα στο κεφάλι. Απήχα από την παρακολούθηση των σόου του WWE για ένα μεγάλο διάστημα και μόλις ξανάρχισα να ασχολούμαι είδα αυτό και... τρελάθηκα. Όχι με την κακή έννοια, απλώς δεν το περίμενα. Προσωπικά το βλέπω ως άλλο ένα σενάριο όπου ο Orton μπαίνει μέσα σε μια φατριά και μετά τη διαλύει (βλέπε vs Authority το 2015) και πιστεύω πως η κίνηση αυτή του Viper θα γίνει και πολύ σύντομα. Δεν μου κολλάει προσωπικά ο Orton στους Wyatts. Μπορεί να τους δίνει μια δυναμική (όλα τα μέλη της πλην του Braun Strowman που αποτελεί πια παρελθόν χτίζονταν ανέκαθεν στο main roster υπερβολικά αδύναμα), μπορεί να έχει το badass look που χρειάζεται για το gimmick των Wyatts αλλά... δεν κολλάει, απλά. Προσωπική μου άποψη, μπορεί και να κάνω λάθος. Όπως και να έχει, είμαι χαρούμενος που επιτέλους ο Bray πήρε ευκαιρία για τίτλο, έστω και για τους ομαδικούς, η οποία μάλιστα είναι μόλις η ΤΡΙΤΗ του ευκαιρία από τότε που ανέβηκε στο main roster. Οι άλλες δυο;;; Στο Ladder Match για τους παγκόσμιους το 2014 και στο Royal Rumble το 2016... Δηλαδή σε multi man αγώνες. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν αυτή είναι μόλις η πρώτη ευκαιρία του Bray να πάρει τίτλο σε αγώνα που μόνο αυτός είναι ο διεκδικητής (μαζί με τον Orton φυσικά). Αδιανόητο για έναν από τους χαρισματικότερους wrestlers του SmackDown!!! Άποψη: Θεωρώ πως ο Orton θα προδώσει τον Bray και θα πάμε σε άλλον έναν αγώνα μεταξύ τους. Επομένως προβλέπω επικράτηση των Slater/Rhyno.


                               Αποτέλεσμα εικόνας για wyatt and orton vs slater and rhyno


   Ποιος θα το φανταζόταν αυτό πριν λίγα χρόνια. Γυναίκες να πρωταγωνιστούν στο main event των PPVS και των weeklies. Γυναίκες να συμμετέχουν σε αγώνες Hell in a Cell και τώρα σε αγώνες Tables. Τεράστια επιτυχία για το γυναικείο wrestling η οποία οφείλεται φυσικά στις πρωταγωνίστριες. Στο Tables Match λοιπόν το οποίο είναι και αυτό που μας ενδιαφέρει, οι δυο πιο ταλαντούχες γυναίκες του SmackDown Live! θα αγωνιστούν με διακύβευμα τον γυναικείο τίτλο του μπλε brand. Το build εξαιρετικό, με τις δυο παλαίστριες να προβάλουν στοιχεία των gimmick τους σε κάθε segment τους. Θεωρώ ότι αν πάρουν τον απαιτούμενο χρόνο θα δώσουν ένα εξαιρετικό ματς και θα κλέψουν την παράσταση. Είναι και οι δυο τρομερές στο ρινγκ και πραγματικά πιστεύω πως θα δώσουν τον δεύτερο ποιοτικότερο αγώνα της βραδιάς. Πρόβλεψη: Όσο και αν έχει μαγέψει τις τελευταίες εβδομάδες η Bliss, θεωρώ πως είναι νωρίς ακόμη για να τελειώσει το title reign της Becky. Πιστεύω λοιπόν πως η Ιρλανδή θα πάρει τη νίκη και θα κρατήσει τον τίτλο μιας και αποτελεί και την πιο over γυναίκα του SmackDown.
                                   
                                 Αποτέλεσμα εικόνας για bliss vs lynch tables match


   Και πάμε στο main event!!!!!! AJ Styles, Dean Ambrose, WWE Championship, TLC κανόνες. Τι άλλο να πω;;; Δυο από τα μεγαλύτερα ονόματα του SmackDown, δυο από τους καλύτερους παλαιστές του μπλε brand, σε ένα από τα συναρπαστικότερα είδη αγώνων που μπορούν να διεξαχθούν. Ο Ambrose είναι μανούλα στους αγώνες με stipulation και το έχει αποδείξει πολλάκις στο έμμεσο και άμεσο παρελθόν. Ο AJ Styles από την άλλη... είναι ο AJ Styles, δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο. Ένας από τους καλύτερους παλαιστές στον πλανήτη με μια τεράστια καριέρα και αμέτρητους τίτλους και οπαδούς. Εξαιρετικός σε όλους τους τομείς, μπορεί να κουβαλήσει άνετα ένα ματς και έχει ίσως το καλύτερο in-ring psycology αυτή τη στιγμή στο WWE. Δίκαια λοιπόν θεωρώ πως ο συγκεκριμένος αγώνας θέτει υποψηφιότητα από τώρα για να αποτελέσει το ματς της χρονιάς. Και θεωρώ ότι θα τα καταφέρει (όσον αφορά το main roster του WWE τουλάχιστον) ειδικά αν τους δώσουν μπόλικο χρόνο και τους αφήσουν να εντάξουν και κάποια δικά τους πράγματα, κάποιες δικές τους σκέψεις για θεαματικά spot στον αγώνα.Το build του συγκεκριμένου ματς μου άρεσε πολύ, ο Ambrose εκδικήθηκε τον Styles για την ήττα του στο Backlash και τον έκανε να φανεί γελοίος κοστίζοντας του τους αγώνες του απέναντι στον James Ellsworth το νέο απόκτημα του SmackDown. Θα διαφωνήσω με όσους θεωρούν πως αυτές οι ήττες επηρέασαν τη δυναμική του AJ μιας και ο τρόπος με τον οποίο διαδραματιζόταν ο κάθε αγώνας έδειχνε ακριβώς το αντίθετο, το πόσο δυνατός είναι ο AJ που τα έβαζε και με τους δυο παλαιστές. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο περασμένο SmackDown με τη διάλυση του Ellsworth από τον Styles και στη συνέχεια την επίθεση του Ambrose σε αυτόν στα backstage για να τον εκδικηθεί για αυτή του την πράξη. Πρόβλεψη: Το αποτέλεσμα θεωρώ πάντως πως είναι δεδομένο μιας και ο Ambrose αποτέλεσε τον προηγούμενο πρωταθλητή και επιπλέον μιας και έχει χάσει και την επαφή που είχε με το κοινό, ενώ από την άλλη ο Styles αποτελεί τον πιο over παλαιστή στο ρόστερ. Προβλέπω λοιπόν νίκη του Phenomenal και ευελπιστώ να μην παρέμβει, όπως λένε πολλοί, ο Ellsworth για να κοστίσει τη νίκη από τον Lunatic και να έχουμε καθαρό τελείωμα. Αν είναι να υπάρξει η ανάμειξη κάποιου τρίτου, ας είναι αυτή του Undertaker μετά το ματς (σε μια σκηνή όπως αυτή του SummerSlam το 2009) για να ξεκινήσει και την κόντρα του με τον WWE Champ που θα καταλήξει σε αγώνα μεταξύ τους στο Royal Rumble με έπαθλο τον τίτλο.

                                 Αποτέλεσμα εικόνας για styles vs ambrose tlc match
 
 Συνοψίζοντας λοιπόν αναμένουμε ένα συγκλονιστικό PPV με τρομερά ματς και πανέμορφες στιγμές. Το TLC συνεπάγεται με την ομορφιά και κακά τα ψέματα τα τελευταία χρόνια είναι πάντα συναρπαστικό (τουλάχιστον από αγωνιστικής άποψης). Αν λοιπόν προηγούμενα TLC είχαν τόσο όμορφες και αξιομνημόνευτες στιγμές, τότε σίγουρα το φετινό TLC με αυτή τη δυνατή κάρτα δε θα αφήσει κανέναν απογοητευμένο. Αναμένουμε λοιπόν για ένα από τα πιο συναρπαστικά PPV στη σύγχρονη εποχή του WWE και ευελπιστούμε (εγώ προσωπικά είμαι σίγουρος) σε συγκονιστικούς αγώνες με πανέμορφα spots και πολύ καλές εξελίξεις!!!!!!!!!!!!!!



SHARE
    Σχόλια για το άρθρο
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου