RAW 26/12/2016: Ένα Pedigree κι ένα Spear για να κλείσει η χρονιά


                                        Rollins ends the last Raw of 2016 by Pedigreeing Owens,

   Το τελευταίο RAW για το 2016 μόλις ολοκληρώθηκε με τους Seth Rollins και Roman Reigns να μένουν όρθιοι στο ρινγκ, αφού νωρίτερα τις "έβρεξαν" στους Kevin Owens και Chris Jericho για πολλοστή φορά. Πιο πριν, ο United States Champion είχε υπερασπιστεί επιτυχημένα τον τίτλο του απέναντι στον Universal Champ εκτελώντας τον με το Spear. Συνεχίζει να εξαγριώνει τον Braun Strowman ο Sami Zayn που θα τον ξαναντιμετωπίσει την άλλη εβδομάδα, κέρδισε για πρώτη φορά τη Bayley η Charlotte, παρέμειναν Tag Team Champions οι Sheamus και Cesaro. Διαβάστε παρακάτω.


   Η Stephanie McMahon καλωσόρισε το κοινό του Σικάγο και το τηλεοπτικό κοινό στο τελευταίο RAW για τη φετινή χρονιά. Πριν προλάβει να πει τίποτα άλλο την είσοδο του έκανε ο Seth Rollins ο οποίος αφού αρχικά "πέταξε" κάποιες σπόντες για τον Triple H, στη συνέχεια ζήτησε ματς με τον Braun Strowman. Τον διέκοψε ο Roman Reigns ο οποίος επίσης ήθελε να δώσει ένα μάθημα στον The Monster Among Men για τις πράξεις του την προηγούμενη εβδομάδα. Η Stephanie ανακοίνωσε πως ο Rollins θα έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τον Strowman και να πάρει εκδίκηση για την προηγούμενη εβδομάδα, μέσα στη βραδιά, ενώ ο Reigns θα πρέπει να υπερασπιστεί τον United States τίτλο του απέναντι σε έναν αντίπαλο της δικής της επιλογής, στο main event.

                                                United States Champion Roman Reigns arrives to ask for Strowman, too.

   Οι Cesaro & Sheamus κατάφεραν να νικήσουν για άλλη μια φορά τη New Day και να παραμείνουν Tag Team πρωταθλητές. Το νικηφόρο pinfall πέτυχε ο Sheamus με Brogue Kick στον Xavier Woods.

                                             

   Σε ένα γρήγορο squash match, η Nia Jax επιβλήθηκε της Scarlett στέλνοντας το μήνυμα της στην Sasha Banks.

                                                 

   Στα παρασκήνια, ο Kevin Owens κατάφερε να πάρει, από τη Stephanie, την ευκαιρία να διεκδικήσει αυτός τον United States τίτλο του Roman Reigns


   Η Bayley βγήκε για να αναφέρει πως είναι πανέτοιμη, μετά τη νίκη της επί της Charlotte την προηγούμενη εβδομάδα, να κατακτήσει το Womens title. Η πρωταθλήτρια φρόντισε να της κόψει από νωρίς τα φτερά λέγοντας πως η νίκη της στο προηγούμενο RAW ακυρώθηκε μιας και ο διαιτητής δεν είδε τον αριστερό της ώμο που είχε σηκωθεί από τον καμβά την ώρα που γινόταν το pinfall. Μολαταύτα, της έδωσε ακόμα μια ευκαιρία να την νικήσει, αυτή τη φορά όμως με special guest referee την Dana Brooke που έκανε τα πάντα για να δώσει τη νίκη στην Flair και εν τέλει τα κατάφερε.

                                                Charlotte escapes with a win thanks to having her feet on the ropes in the pinfall.

  Ένας εξαγριωμένος Neville πήρε τη νίκη απέναντι στον TJ Perkins με roll-up. Στη συνέχεια, προκάλεσε τον Cruiserweight Champion, Rich Swann, σε αγώνα στο 2O5 Live.

                                               

   Σε αναπηρικό καροτσάκι εμφανίστηκε ο Enzo Amore ο οποίος αφού έκραξε τους Rusev και Jinder Mahal για την επίθεση τους την προηγούμενη εβδομάδα, άφησε το φίλο του Big Cass να "καθαρίσει". Ο powerhouse προκάλεσε τον Bulgarian Brute ο οποίος εμφανίστηκε μαζί με τον Ινδό και προσπάθησαν από κοινού να επιτεθούν στον Cass. Ο Enzo τελικά έκανε την υπέρβαση και κατάφερε να σηκωθεί από την αναπηρική καρέκλα για να διαλύσουν μαζί με το φίλο του τους εχθρούς τους.

                                               

   Έχοντας πάρει φόρα από την προηγούμενη εβδομάδα, ο Braun Strowman διέκοψε άλλον έναν αγώνα (Bo Dallas & Darren Young vs The Shinning Stars) σκορπίζοντας τον πανικό. Παρέμεινε στο ρινγκ, καθώς ακολουθούσε η αναμέτρηση του με τον Seth Rollins.

                                                 

   Ο Architect κατάφερε να κοντράρει όσο κανένας άλλος τον The Monster Among Men, αλλά ο αγώνας τους διεκόπη από τον Sami Zayn που επιτέθηκε στο Strowman και στη συνέχεια το έβαλε στα πόδια. Νωρίτερα στα παρασκήνια, η Stephanie πραγματοποίησε την επιθυμία του Braun και ανακοίνωσε ένα Last Man Standing Match την επόμενη εβδομάδα ανάμεσα σε αυτόν και τον Καναδό. Στον Rollins που βρισκόταν στο ρινγκ έκανε επίθεση ο Chris Jericho.

                                                 
                           
   Οι Luke Gallows & Karl Anderson κέρδισαν τους Golden Truth με roll-up του Anderson στον Goldust.

                                             

    O Cruiserweight Champion, Rich Swann, κέρδισε σε ένα γρήγορο αγώνα τον Ariya Daivari. Στη συνέχεια, αποδέχθηκε την πρόκληση του Neville ο οποίος του επιτέθηκε τραυματίζοντας τον σοβαρά στην πλάτη.

                                             

   Ο Chris Jericho έκανε για άλλη μια φορά τα πάντα για να βοηθήσει τον φίλο του, Kevin Owens, να κερδίσει τον Roman Reigns. Την εμφάνιση του έκανε ο Seth Rollins ο οποίος ξάπλωσε τον Y2J στο πάτωμα με ένα Pedigree δίνοντας την ευκαιρία στον Roman να πάρει τη νίκη με ένα Spear στον KO. Ακολούθησαν ακόμα ένα Pedigree κι ένα Spear σε Owens και Jericho αντίστοιχα για να κλείσει το τελευταίο RAW της χρονιάς με τους Reigns και Rollins να πανηγυρίζουν με το κοινό.

                                           


 
ΑΠΟΨΗ: Αδιάφορο θα έλεγα το RAW αυτής της εβδομάδας. Στη σκιά του SmackDown Live! Wild Card Finals, το κόκκινο σόου δεν μπόρεσε να βγάλει ένα αξιοπρεπές επεισόδιο που να μπορούσε να τραβήξει έστω και για λίγο την προσοχή του κόσμου που (λογικά βέβαια) έχει στραμμένο το βλέμμα του στο σημερινό mini PPV του blue brand. Δεν μιλάω για συναγωνισμό, αλλά έστω για ένα γεγονός που θα τραβήξει λίγο το ενδιαφέρον του κοινού. Λογικότατη επομένως η υπεροχή του SmackDown στις συγκρίσεις που γίνονται στα social media ανάμεσα σε αυτό και το RAW από το WWE Universe. Ίδιοι αγώνες, ίδια στάσιμα σενάρια με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις. Δε θα μου φανεί παράξενο αν το σημερινό επεισόδιο του μπλε brand ξεπεράσει στην τηλεθέαση το χτεσινό RAW. Με 3 title matches και την επιστροφή του John Cena να δεσπόζουν έναντι του απόλυτου μηδέν, μάλλον το έχει ξεπεράσει ήδη. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη λογική του να αντιμετωπίζουν οι Kevin Owens και Roman Reigns ο ένας τον άλλο καμιά δεκαριά φορές. Νιώθω πως τα έχουν δώσει όλα στο ρινγκ και προσωπικά δεν έχω κανένα ενδιαφέρον πλέον αν τους ξαναδώ αντιμέτωπους στο Royal Rumble. Όση αδυναμία και να έχω στον KO, θα προτιμούσα χίλιες φορές να έβλεπα τον Chris Jericho να διεκδικεί το US title και (γιατί όχι;) να το κέρδιζε κι όλας. Θα ήταν ιδανικό οι δυο κολλητοί που ισχυρίζονται πως κυβερνούν το κόκκινο σόου να έχουν τους δυο σημαντικότερους του τίτλους. Υποτίθεται μάλιστα πως το WWE κοιτάει να δώσει ενδιαφέρον στα εβδομαδιαία σόου, εξ ου και τα συχνά title holder changes για την γυναικεία κατηγορία του RAW ή η άμεση αλλαγή κατόχου του τίτλου Intercontinental. Για ποιο λόγο λοιπόν να μην αλλάξει σε ένα RAW και ο κάτοχος του τίτλου US, εφόσον μάλιστα ο κάτοχος του δεν έχει κάνει και τίποτα σημαντικό με τον τίτλο; Όπως και να έχει, συνοψίζοντας θα αναφέρω πως το όλο σόου ήταν μέτριο προς κάτω του μετρίου. Οι απαιτήσεις μου ήταν πολύ υψηλότερες, δεδομένου του επεισοδίου που μας επιφυλάσσει το SmackDown. Το πρώτο RAW της χρονιάς πάντως την επόμενη εβδομάδα σίγουρα θα είναι καλύτερο μιας έχει ήδη αποκτήσει κάποιο momentum από τις ανακοινώσεις της επιστροφής του Goldberg και του Last Man Standing αγώνα ανάμεσα σε Braun Strowman και Sami Zayn.
 
   
SHARE
    Σχόλια για το άρθρο
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου