Wrestling Stories: Η σύντομη καριέρα του Sting στο WWE

O Sting είναι από τους κορυφαίους παλαιστές όλων των εποχών και ήταν το σύμβολο του WCW. Δυστυχώς όμως για τους φίλους του WWE, ο Sting άργησε πολύ να υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρία και έτσι δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε το ονειρικό ματς με τον Undertaker, όπως και με άλλους WWE superstars. Όμως, ο Sting έκανε ένα σύντομο πέρασμα από το WWE από το 2014 μέχρι το τέλος περίπου του 2015.

Ο Sting έχει εξηγήσει σε συνέντευξη που παραχώρησε τους λόγους για τους οποίους δεν πήγε στο WWE το 2002.
"Μίλησα με τον Vince McMahon. Ήταν πολύ καλός μαζί μου, απλώς αισθάνθηκα, ας το πω έτσι, πως όλα τα παιδιά του WCW που πήγαν στο WWE όταν πραγματοποιήθηκε η αγορά, από τότε, εκείνο δεν ήταν το πραγματικό WCW γιατί για πολλά χρόνια το WCW ήταν ο Scott Hall και ο Kevin Nash, καταλαβαίνετε; Το πραγματικό όμως, ήταν ο Hogan, ήταν ο Savage, ήταν ο Sting, ήταν ο Luger, ήταν οι Steiner Brothers.

Ξέρετε, ένα συγκεκριμένο "πακέτο" ανθρώπων είχαν φύγει, και αυτοί που απέμειναν ήταν μια μικρή ομάδα ανθρώπων, που ενώ ήταν εξαιρετικοί παλαιστές και φαινομενικά ταλέντα, δεν ήταν στο WCW όλα αυτά τα χρόνια. Μετά έβλεπα τι έκανε ο Vince, από την πλευρά του storyline, που είχαμε το WCW εναντίον του WWF, και αυτήν την εχθρική κατάληψη του WWF.

Αυτό είναι μεγάλη ιστορία. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη εμφάνιση του Booker T στο show τους, που μπήκε στο ρινγκ, και παλεύει πολύ καλά, και πολλοί παλαιστές παλεύουν γύρω του. Τότε μπαίνει και ο Rock στο ρινγκ και αφού χτυπήσει κάποιους, γυρνάει και κοιτά τον Booker T και του λέει, 'Ποιος είσαι;' Αυτό το μικρό σχόλιο ήταν ότι χρειαζόταν για να θάψει κάποιον, σύμφωνα με την γνώμη μου, να θάψει κάποιον σαν τον Booker T.

Ξέρετε, ας κάνουμε γνωστό στον κόσμο πως ήσουν του WCW και δεν έχεις μεγάλη αξία εδώ. Επρόκειτο να χρειαστεί πολλή δουλειά από τον Booker T για να αποκτήσει ξανά το μομέντουμ το, και τα κατάφερε, γιατί είναι παλαιστής με πολύ ταλέντο. Έπειτα όμως από τα τόσα χρόνια που πάλευα μέχρι εκείνο το σημείο, ήταν μεγάλο ρίσκο για μένα. Δεν τους εμπιστεύτηκα καθώς δεν ήξερα το πώς θα με χρησιμοποιήσουν."

Πέρα από το γεγονός πως ο Sting δεν ήταν οπαδός του πως ο McMahon χρησιμοποιούσε τα πρώην ταλέντα του WCW, αρνητικές συμφωνίες με δικηγόρους, το βαρύ πρόγραμμα της εταιρείας όσον αφορά τις ζωντανές μεταδόσεις των σόου αλλά και το περιεχόμενό τους έπαιξαν και αυτά καταλυτικό ρόλο στην απόφασή του να μην εργαστεί για το τότε WWF.

Αντιθέτως, ο Sting έκανε περιοδείες στην Ευρώπη με την εταιρεία World Wrestling All-Stars. Το 2003, υπέγραψε συμβόλαιο με το TNA. Έκανε το ντεμπούτο του στο ετήσιο σόου τους και έμεινε εκεί μέχρι το 2014. Η δουλειά του Sting στο TNA είναι εξαιρετική. Συμπεριλαμβάνει αγώνες με διάφορα ονόματα, όπως ο Rob Van Dam, o AJ Styles, o Abyss, o Christian,o R-Truth, o Samoe Joe, ο Kurt Angle και πολλούς άλλους. Η καριέρα του στο ΤΝΑ τελείωσε με έναν "Title vs Career" αγώνα σε ένα επεισόδιο του Impact στις 23 Ιανουαρίου 2014. Ο Sting έχασε από τον TNA World Heavyweight Champion, Magnus, και έτσι τερματίστηκε το συμβόλαιό του.

Ο Sting τελικά υπέγραψε συμβόλαιο με το WWE το 2014, έπειτα από μεγάλες διαπραγματεύσεις, και έκανε διάφορες εμφανίσεις εκτός του ρινγκ για την εταιρία προτού πατήσει το πόδι του σε ρινγκ του WWE για πρώτη φορά στην καριέρα του. Έτσι λοιπόν, στις 23 Νοεμβρίου, 2014 και σε ηλικία 55 ετών, ο Sting παρενέβη στο main event του Survivor Series 2014 για να κοστίσει την νίκη στην Team Authority. Ήταν και επίσημα η πρώτη φορά που πάτησε το πόδι του σε ρινγκ του WWE.



Αυτή η στιγμή ακόμα και τώρα μας κάνει και ανατριχιάζουμε. Με την άφιξη του Sting στο WWE, η Authority διαλύθηκε, όχι για πολύ όμως.


Αυτή ήταν και η στιγμή που η Authority επέστρεψε. Γίνεται κατανοητό πως τότε θα είχαμε έναν αγώνα του Sting εναντίον του Triple H στην WrestleMania 31. Κάτι που ανακοινώθηκε επίσημα στο Fastlane 2015.

O Scott Hall για τον αγώνα του Sting εναντίον του Triple H στην WrestleMania 31
"Ήμουν εκεί και συμμετείχα στον αγώνα στην WrestleMania πέρσι. Κάναμε πρόβα τον αγώνα στο στο Levi Stadium, και ήταν και η Kliq αλλά και η New Age Outlaws εκεί, και γνωριζόμασταν πολύ καλά. Και βέβαια ήταν και ο Sting, που δεν ξέρει κανέναν. Πιστεύω πως ποτέ δεν ένιωσε πραγματική άνεση εκεί. Πρέπει να θυμηθείτε άλλωστε πως ο Vince δεν θα υποστήριζε κάποιον που δεν δημιούργησε ο ίδιος του. Αλλά δεν είχαμε κάνει πρόβα την νύχτα πριν την WrestleMania 31, και την ημέρα που θα γινόταν, ετοιμάστηκε το ρινγκ για την πρόβα. Βρεθήκαμε όλοι εκεί, και είμαι δίπλα στον Hogan δίπλα στο ρινγκ και μάθαμε ότι ο Triple H θα νικήσει τον αγώνα. 'Εντάξει, θα σπάσει την βαριοπούλα, όμως θα τον χτυπήσω μετά με αυτήν, θα του κάνω το pin, 1-2-3' είπε ο Triple H. O Hulk με κοίταξε, και σκεφτόμουν εκείνη τη στιγμή, 'Sting, τι δικηγόρο έχεις αδερφέ; Έρχεσαι για πρώτη φορά εδώ και θα χάσεις; Μα καλά δεν σου εγγυήθηκαν καν πως θα νικήσεις;' Αυτός ήταν ο Vince που μας θύμιζε ποιος νίκησε, ακόμη και αν πρόκειται να βγάλει χρήματα με τον άλλον τρόπο."

Θα περνούσαν κάποιοι μήνες προκειμένου να δούμε τον Sting να αγωνίζεται σε ρινγκ του WWE ξανά. Αυτό έγινε στο Night of Champions 2015, όπου αντιμετώπισε τον Seth Rollins για το WWE World Heavyweight Championship, όπου και έχασε. Ο Sting όμως ήταν άτυχος σε αυτόν τον αγώνα, καθώς υπέστη τραυματισμό στην σπονδυλική του στήλη, με αποτέλεσμα να πρέπει να αποσυρθεί. Μετά τον αγώνα ο Sting έδωσε συνέντευξη σχετικά με αυτό το περιστατικό και μας ενημέρωσε πως ήταν δικό του το λάθος, καθώς δεν δέχθηκε σωστά το Turnbuckle Powerbomb του Seth Rollins. Οι διαιτητές και οι ιατροί πήγαν πάνω του, λέγοντάς του να σταματήσουν τον αγώνα. Ο Sting όμως δεν το δέχθηκε. Δεν ήθελε να αποσυρθεί έχοντας ένα τέτοιο τέλος στην καριέρα του. Τη στιγμή που έπρεπε να ανησυχεί για την υγεία του, ο Sting σκεφτόταν τους οπαδούς. Ο Sting επιπλέον επαίνεσε τον Rollins, λέγοντας πως είναι ο πιο ταλαντούχος παλαιστής που έχει συνεργαστεί ποτέ. Επίσης, είπε πως ο Seth του ζήτησε συγγνώμη, αλλά ο Sting του είπε πως δεν ήταν δικό του το λάθος.

Τελικά, στις 2 Απριλίου 2016, στην τελετή του Hall of Fame, o Sting έγινε WWE Hall of Famer. Παράλληλα, ανακοίνωσε επίσημα την απόσυρσή του, αφήνοντας πίσω τα 30 χρόνια που πέρασε στην πάλη και τις 465 μέρες στο WWE.
SHARE
    Σχόλια για το άρθρο
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου