Κατάταξη από το χειρότερο στο καλύτερο: PPV Main Events του 2015

13. Seth Rollins vs Brock Lesnar (Battleground)





Σύντομος και μονότονος αγώνας με τον Βrock να έχει το πάνω χέρι κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του κάνοντας έτσι τον champion να φαίνεται αδύναμος. Το μόνο που τον έσωσε και δεν άφησε το κόσμο τελείως απογοητευμένο ήταν η επιστροφή του μεγάλου Undertaker. Το γεγονός παραμένει όμως ότι ο αγώνας έληξε σε DQ και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγεται σε τέτοιους μεγάλους αγώνες.


12. Roman Reigns vs Sheamus (TLC)





Πιστεύω ότι εκπροσωπώ τους περισσότερους οπαδούς όταν λέω ότι δε μας ένοιαζε αυτός ο αγώνας. Ο Roman Reigns ως face έπαιρνε boos και ο Sheamus ως heel καμία απολύτως αντίδραση. Επιπλέον, το χτίσιμο του ήταν μέτριο και βασίστηκε κυρίως στο θέμα του ppv για να πουλήσει, το οποίο το βοήθησε εν μέρει μαζί με την επίθεση του Reigns στο Triple h μετά τον αγώνα, αλλά δεν ήταν αρκετό για να το ανεβάσει πιο ψηλά στη λίστα.



11. Seth Rollins vs Randy Orton (Extreme Rules)





Παρόλο που αυτός ο αγώνας είχε όχι ένα αλλά δυο stipulations, δε κατάφερε να με ικανοποιήσει στο μέγιστο. Steel Cage match, λοιπόν, με το RKO να είναι απαγορευμένο και τον Corporate Kane φύλακα της πόρτας έξω απ το ρινγκ.. (ανάσα). Δε χρησιμοποιήθηκε πολύ το περιβάλλον του αγώνα, δώθηκε πολύ σημασία στον Κane που δε χρειαζόταν και το τέλος μας άφησε μπερδεμένους και απογοητευμένους.



10. Royal Rumble match (Royal Rumble)





Ίσως το χειρότερο Royal Rumble match στην ιστορία του WWE. Μονότονοι αποκλεισμοί, απουσία αστέρων του NXT, κυριαρχία των γιγάντων τη στιγμή που θα 'πρεπε να βοηθούν νέα ταλέντα και όχι να τα πετάνε σαν σακιά με πατάτες και προβλεψιμότητα μέχρι αηδίας ήταν μερικά απ'τα προβλήματα του αγώνα. Το κυριότερο όμως που τους στοίχησε ήταν ο γρήγορος αποκλεισμός του Daniel Bryan, το οποίο στενοχώρησε το κοινό της Philadelphia και γιουχαρίσματα γέμισαν το στάδιο. Παρ'όλα αυτά είχε μια δυνατή αρχή και τρεις μεγάλες επιστροφές που το ανέβασαν σ'αυτή τη θέση.


9. Seth Rollins vs Dean Ambrose (Elimination Chamber) 



Τρομερό δίδυμο με πολύ χημεία, το οποίο μας έδωσε πάνω κάτω αυτό που περιμέναμε. To τέλος του
όμως ήταν αυτό που του στοίχησε μια καλύτερη θέση, το οποίο ήρθε σε μορφή DQ. Εκεί που πιστεύαμε ότι ο Dean Ambrose κέρδισε επιτέλους το πρώτο του παγκόσμιο τίτλο, μας παίρνουν τη μπουκιά απ'το στόμα και o παγκόσμιος πρωταθλητής φαίνεται αδύναμος για ακόμη μια φορά.



8. Undertaker vs Brock Lesnar (Summerslam)





Πολύ καλύτερος αγώνας από εκείνον που έδωσαν στη Wrestlemania 30 με ωραίες στιγμές (όπως η εικόνα από πάνω) και τον Undertaker σε καλύτερη φόρμα. Όμως, για άλλη μια φορά, το τέλος ήταν αυτό που μας άφησε μια πικρή γεύση. Ο Deadman αρχικά παραδίνεται στο Kimura Lock, αλλά λόγω κακής διαιτησίας και χρησιμοποιώντας χτύπημα κάτω από τη μέση, κατάφερε να πάρει τη νίκη που επιθυμούσε. Δε τη χαρήκαμε όμως, πιστεύω, κι εμείς μαζί του, καθώς φάνηκε αδύναμος και έβλαψε την εικόνα του το γεγονός ότι κατέφυγε σε βρώμικους τρόπους για να μην αποδυναμωθεί το 'Τέρας'.


7. Roman Reigns vs Dean Ambrose (Survivor Series)





Πιστεύω πως όλοι περιμέναμε τους Roman Reigns και Dean Ambrose να φτάσουν στο τελικό του τουρνουά για τον νέο WWE world heavyweight champion. Σύντομος αγώνας γρήγορου όμως ρυθμού με τα ''αδέλφια'' να έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή (στο WWE) και να δίνουν έναν όμορφο αγώνα. Δυστυχώς το αποτέλεσμα ήταν προβλέψιμο και στη συνέχεια το cash in δεν μας ξεσήκωσε όσο απρόβλεπτο κι αν ήταν.


6. Seth Rollins vs Sting (Night Of Champions)





Πολύ καλός αγώνας με τον Seth Rollins να δείχνει επιτέλους δυνατός σε υπεράσπιση του τίτλου του. Δυστυχώς ο Sting δε κατάφερε να ανταποκριθεί στα χτυπήματα του Architect λόγω της ηλικίας του και κατέρρευσε κάποια στιγμή στο ρινγκ. Το γεγονός, όμως. ότι ένας θρύλος αγωνιζόταν για το παγκόσμιο τίτλο έδωσε μια άλλη αύρα στον αγώνα και προσέλκυσε πολλούς οπαδούς. Όσα συνέβησαν μετά τον αγώνα δεν συνέβαλλαν περαιτέρω στο να αλλάξει θέση ο αγώνας στη λίστα, καθώς ούτε ο Kane ούτε ο Sheamus  είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς προς το κοινό.

5. Roman Reigns vs Daniel Bryan (Fast Lane)





Ένας ακόμα ωραίος αγώνας, ο οποίος βοήθησε αρκετά το Roman Reigns και τον ανέβασε έστω και λίγο στα μάτια του κόσμου. Και οι δυο ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί στο ρινγκ πράγμα που βοήθησε στο να φανεί σημαντικός ο αγώνας. Το αποτέλεσμα προβλέψιμο μεν, αλλά o Reigns μας έδειξε μια άλλη του πλευρά δίνοντας έναν απ'τους καλύτερους του αγώνες.

4. Seth Rollins vs Randy Orton vs Roman Reigns vs Dean Ambrose (Payback)





Ένα fatal 4 way match δύσκολα βγαίνει κακό και στη συγκεκριμένη περίπτωση δώθηκε ένας όμορφος αγώνας με όλα τα μέλη της shield να συμμετέχουν. Κορυφαία στιγμή του αγώνα η μικρή επανένωση τους με το Triple Powerbomb στο Randy Orton μέσα απ'το τραπέζι των σχολιαστών. Στη συνέχεια, επίσης ωραίο ήταν που είδαμε τους Ambrose και Reigns να έρχονται σε σύγκρουση έχοντας βγάλει εκτός τον Rollins. Το μόνο αρνητικό του αγώνα θα λεγα πως ήταν η επέμβαση του Kane καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα προσπαθώντας να βοηθήσει τον Champ. 


3. Seth Rollins vs Dean Ambrose (Money In The Bank)





Μεγάλος σε διάρκεια αγώνας αλλά απολαυστικός απ την αρχή ως το τέλος...περίπου. Έχοντας καταλάβει  πλέον τι χημεία έχουν στο ρινγκ οι Ambrose και Rollins, ξέραμε ότι θα δούμε τρομερό αγώνα και αυτό ακριβώς είδαμε. Χρησιμοποίησαν φυσικά σκάλες, καρέκλες και ότι βρισκόταν εκείνη τη στιγμή κοντά τους για να προκαλέσουν πόνο στον αντίπαλο τους. Back body drop σε σκάλα, sitting powerbomb σε ένα μάτσο από σκάλες και καρέκλες και βόλτες στο κοινό είναι μερικά σημεία που μου έρχονται στο μυαλό. Βέβαια, στο τέλος, κατάφεραν να μας ξινίσουν και λίγο με τη νίκη του Rollins να έρχεται πιο πολύ τυχαία παρά λόγω του ίδιου.



2. Brock Lesnar vs Undertaker (Hell In A Cell)






Έχεις αγώνα Hell in a Cell, ο οποίος δίνει τέλος σε μια μακροχρόνια κόντρα, όπου υπάρχει αίμα και χρησιμοποιείται το περιβάλλον. Τι άλλο θες; Είναι ωραίο να ξεχνάμε και καμιά φορά τη PG era, όταν οι συνθήκες είναι τέτοιες όπως αυτουνού εδώ του αγώνα, και να ταξιδεύουμε στα χρόνια της Ruthless Aggression Era. Χαρακτηριστική στιγμή του αγώνα, που κυριολεκτικά με σήκωσε απ τη καρέκλα μου, ήταν το σχίσιμο της επιφάνειας του ρινγκ εκθέτοντας έτσι τις ξύλινες σανίδες που βρίσκονται από κάτω. Πάνω εκεί είδαμε να πραγματοποιούνται Chokeslam, Tombstone και το τελειωτικό F5. Αξιοσημείωτη ήταν και η επίθεση των Wyatts μετά τον αγώνα στον Undertaker ανοίγοντας του έτσι άλλη κόντρα για το κοντινό μέλλον.



1. Brock Lesnar vs Roman Reigns vs Seth Rollins (Wrestlemania 31)






Ποιος θα περίμενε ότι από ένα τόσο κακό χτίσιμο θα βλέπαμε ένα τόσο βίαιο αγώνα, που σε συνδυασμό με μια μεγάλη έκπληξη θα γινόταν το καλύτερο ppv main event του 2015. Σκληρός ο αγώνας αρχικά με τον Brock να έχει το πάνω χέρι και τον Reigns να τρώει ξύλο που δεν έχει ξαναφάει ποτέ στη ζωή του. Στη συνέχεια όμως, μετά από ένα comeback του Roman και ένα F5, ακούμε τη μουσική του Architect και πεταγόμαστε όλοι απ'τις καρέκλες μας καθώς γίναμε μάρτυρες του καλύτερου cash in στην ιστορία! Το WWE πήρε τη σωστή απόφαση σε ένα main event που περιμέναμε να'ναι κακό ξαφνιάζοντας μας και στέλνοντας τους περισσότερους χαρούμενους σπίτι τους.  


Συμφωνείτε με τα παραπάνω; Αν όχι γράψτε τη δική σας λίστα στα σχόλια
SHARE
    Σχόλια για το άρθρο
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου